ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی طرحواره درمانی هیجان محور و تحلیل ارتباط متقابل بر باورهای ارتباطی تعارضات زناشویی
تعداد صفحات 11
نویسنده زینب سلیمانی کاجی - منصور سودانی - زهرا دشت بزرگی - کبری کاظمیان مقدم
مشخصات نشریه  تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 124-114
کلید واژه باورهای ارتباطی  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  طرح‌واره درمانی  زوجین دارای تعارض زناشویی  تحلیل ارتباط متقابل  تعارض زناشویی  آبادان (شهرستان)  طرحواره درمانی هیجانی  
چکیده زمینه و هدف: مقایسه رویکردهای روان‌شناسی در زمینه‌های مختلف در جهت اثرگذاری بیشتر و زمان بهبودی کوتاه ­تر مورد علاقه بسیاری از محققان می‌باشد؛ بنابراین هدف از این مطالعه مقایسه اثربخشی طرحواره درمانی هیجان­ محور و تحلیل ارتباط متقابل بر باورهای ارتباطی تعارضات زناشویی بود.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش شبه‌آزمایشی، با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون و گروه کنترل با مرحله پیگیری است. جامعه آماری این پژوهش متشکل از کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره آبادان و دفاتر خدمات قضایی آبادان در سال 1401 بوده است. نمونه آماری شامل 30 زوج بودند که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل به اساس معیارهای ورود به تحقیق تقسیم شدند. ابزار پژوهش پرسش‌نامه باورهای ارتباطی آیدلسون و اپستاین (1982) بود. پروتکل­ های تحقیق شامل طرحواره درمانی هیجان­ محور نوشته لیهی، تیرچ و ناپولیتانو (2011) و تحلیل رفتار متقابل اریک برن (2011) بود. تحلیل کواریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی بونفرونی با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 26 در سطح معنی‌داری 05/0 برای تجزیه و تحلیل داده‌ها انجام شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان دادند که در گروه­ های طرحواره درمانی هیجان‌محور و تحلیل ارتباط متقابل در تمامی مؤلفه‌های متغیر باورهای ارتباطی، در مراحل پیش‌آزمون با پس‌آزمون و پیگیری تفاوت معنی‌دار دیده می‌شود ( 05/0 p ≤ ) ولی بین پس‌آزمون با پیگیری تفاوت معنی‌داری وجود ندارد ( 05/0 p ≥ ). همچنین در مقایسه بین گروهی پس‌آزمون ها و پیگیری بین دو گروه آزمایش تفاوت معنی‌داری وجود ندارد ( 05/0 p ≥ )؛ ولی بین گروه گواه با دو گروه آزمایش تفاوت معنی‌دار می‌باشد ( 05/0 p < ).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج تحقیق می‌توان گفت که هر دو درمان بر متغیر باورهای ارتباطی و مؤلفه‌های آن در زوجین دارای تعارض زناشویی اثرگذار می‌باشد.

کد مقاله 49713
تعداد بازدید 33

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397