• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان ذهن آگاهی مثبت‌نگر بر پرخاشگری ارتباطی پنهان و کیفیت زندگی زناشویی زنان دچار ناسازگاری زناشویی
تعداد صفحات 11
نویسنده اسما فولادی - شبنم علومی - المیرا اعزازی بجنوردی - فریده هاشمیان نژاد - مریم شکری - مهرنوش جوائزی شیشوان
مشخصات نشریه  پویایی روانشناختی در اختلال‌های خلقی (مصوب وزارت علوم) شماره 2 پیاپی 10
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 132-122
کلید واژه زندگی زناشویی  ناسازگاری زناشویی  تهران  کیفیت زندگی زناشویی  سازگاری زناشویی  زنان شهر تهران  منطقه 3 تهران  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  پرخاشگری پنهان ارتباطی  پرخاشگری ارتباطی  پرخاشگری پنهان زناشویی  پرخاشگری پنهان  پرخاشگری ارتباطی پنهان زناشویی  ذهن آگاهی مثبت نگر  
چکیده زمینه و هدف: زنان دچار ناسازگاری زناشویی در زندگی زناشویی خود با مشکل‌های فراوانی به‌ویژه در زمینه‌های روانشناختی از جمله در پرخاشگری ارتباطی پنهان و کیفیت زندگی زناشویی مواجه هستند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان ذهن‌آگاهی مثبت‌نگر بر پرخاشگری ارتباطی پنهان و کیفیت زندگی زناشویی زنان دچار ناسازگاری زناشویی انجام شد.
روش و مواد: این پژوهش نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش همه زنان دچار ناسازگاری زناشویی مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره منطقه سه شهر تهران در فصل پاییز سال 1402 بودند؛ به‌طوری که حجم نمونه برای هر گروه 20 نفر در نظر گرفته شد و این افراد پس از بررسی ملاک‌های ورود به مطالعه با روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه مساوی گمارده شدند. گروه آزمایش 10 جلسه 90 دقیقه‌ای تحت درمان ذهن‌آگاهی مثبت‌نگر قرار گرفت و گروه کنترل در لیست انتظار برای درمان ماند. برای گردآوری داده‌ها از مقیاس‌های پرخاشگری ارتباطی پنهان (نلسون و کارول، 2006)، کیفیت زندگی زناشویی (ژانگ و همکاران، 2013) و سازگاری زناشویی (اسپانیر، 1976) و برای تحلیل داده‌ها از روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری در نرم‌افزار SPSS نسخه 26 استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که درمان ذهن‌آگاهی مثبت‌نگر باعث کاهش معنی‌دار پرخاشگری ارتباطی پنهان و افزایش معنی‌دار کیفیت زندگی زناشویی زنان دچار ناسازگاری زناشویی شد (001/0 P < ).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مذکور، درمانگران، مشاوران و روانشناسان برای کاهش پرخاشگری ارتباطی پنهان و افزایش کیفیت زندگی زناشویی گروه‌های آسیب‌پذیر از جمله زنان دچار ناسازگاری زناشویی می‌توانند از روش درمان ذهن‌آگاهی مثبت‌نگر استفاده نمایند.

کد مقاله 49708
تعداد بازدید 12

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397