• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان هیجان‌مدار بر تاب‌آوری و تنظیم هیجانی زنان تحت خشونت خانگی
تعداد صفحات 14
نویسنده نجمه وجدانی - حمزه احمدیان - یحیی یاراحمدی - کیومرث کریمی
مشخصات نشریه  پویایی روانشناختی در اختلال‌های خلقی (مصوب وزارت علوم) شماره 2 پیاپی 10
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 36-23
کلید واژه خشونت  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  خشونت علیه زنان  تنظیم هیجانی  درمان متمرکز بر هیجان  رویکرد هیجان مدار  تهران  خشونت تجربه شده  زنان شهر تهران  زنان مورد خشونت قرار‌ گرفته تهران  تجربه خشونت  قربانیان خشونت  زنان خشونت دیده  خشونت تجربه شده در زنان  تاب‌آوری  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  تاب‌آوری زنان  
چکیده زمینه و هدف: هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی درمان هیجان‌مدار بر تاب‌آوری و تنظیم هیجانی زنان تحت خشونت خانگی شهر تهران بود.
روش و مواد: پژوهش حاضر از نوع نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون همراه با گروه آزمایش و کنترل و پیگیری بود. جامعه آماری کلیه زنان قربانی خشونت خانگی شهر تهران که در نیمه اول سال 2023 به کلینیک‌های روانشناسی شهر تهران مراجعه کرده بودند، تشکیل دادند که با روش نمونه‌گیری در دسترس به‌صورت داوطلبانه انتخاب و در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار داده شدند. گروه آزمایش در 12 جلسه 90 دقیقه‌ای مداخله روان‌درمانی گروهی درمان هیجان‌مدار را دریافت کردند و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. ابزار اندازه‌گیری مورداستفاده در پژوهش، پرسشنامه تاب‌آوری (کانر و دیویدسون، 2003) و پرسشنامه تنظیم هیجانی (گارنفسکی و کرایج، 2006) بود. تجزیه‌وتحلیل اطلاعات به‌دست‌آمده از اجرای پرسشنامه از طریق نرم‌افزار SPSS نسخه 23 در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس مختلط) انجام پذیرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که ‌درمان هیجان‌مدار باعث افزایش تاب‌آوری در زنان تحت خشونت خانگی شده است. همچنین نتایج نشان داد که ‌درمان هیجان‌مدار باعث افزایش تنظیم هیجانی در زنان تحت خشونت خانگی شده است.
نتیجه‌گیری: بنابراین می‌توان گفت که روان‌درمانی گروهی هیجان‌مدار روشی مؤثر به‌منظور بهبود تاب‌آوری و تنظیم هیجانی در زنان تحت خشونت خانگی است.

کد مقاله 49707
تعداد بازدید 13

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397