• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی زوج‌ درمانی رفتاری هیجانی عقلانی بر باورهای ارتباطی ناکارآمد زوجین متقاضی طلاق
تعداد صفحات 10
نویسنده سکینه عباسی بورندرق - معصومه آزموده - بهرامعلی قنبری‌ هاشم‌ آبادی - داوود حسینی‌نسب
مشخصات نشریه  پژوهش‌های نوین روانشناختی (مصوب وزارت علوم) پیاپی 73
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 20-11
کلید واژه زوج درمانی  باورهای ارتباطی  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  زوجین متقاضی طلاق  ذهن خوانی  تبریز  زوج‌ درمانی عقلانی هیجانی رفتاری  باورهای ارتباطی زناشویی  طلاق  باورهای ارتباطی ناکارآمد  درمان عقلانی هیجانی رفتاری  تغییرناپذیری همسر  تخریب‌کنندگی مخالفت  
چکیده پیش‌زمینه و هدف: بر اساس نتایج تحقیقات مختلف یکی از مهم‌ترین عوامل مشکل‌ساز که باعث افزایش تعارضات و حتی طلاق می‌شود، ادراک تحریف شده، باورها و تفکرات زوجین است، بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی زوج‌ درمانی عقلانی-هیجانی–رفتاری بر بهبود باورهای ارتباطی زوجین متقاض طلاق بود.
مواد و روش‌ کار: روش‌شناسی این مطالعه نیمه‌آزمایشی با گروه گواه و طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری سه‌ماهه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زوجین متقاضی طلاق مراجعه‌کننده به مرکز مشاوره آرامش اندیشه شهرستان تبریز در هفت‌ماهه اول سال 1400 بود. نمونه شامل 30 زوج داوطلب بود که به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش قرار گرفتند. در گروه آزمایش 10 جلسه آموزش 90 دقیقه‌ای اجرا شد. شرکت‌کنندگان در پژوهش در هرسه موقعیت به مقیاس باورهای ارتباطی پاسخ دادند. جهت تحلیل داده‌ها از روش تحلیل واریانس آمیخته (Mixed Model ANOVA) استفاده شد.
یافته‌ها: زوج‌‌درمانی عقلانی-هیجانی–رفتاری بر بهبود باورهای ارتباطی ‌ناکارآمد ذهن‌خوانی (035/0 > P )، تغییرناپذیری‌ همسر (043/0 > P) و تخریب‌کنندگی‌ مخالفت (001/0 > P)، در مرحله پس‌آزمون تأثیر معناداری داشته و این تأثیر در پیگیری سه‌ماهه پایدار مانده است. همچنین نتایج نشان داد، در هر دو مرحله پس‌آزمون و پیگیری در گروه آزمایش نمرات خرده مقیاس‌های ذهن‌خوانی، تغییرناپذیری‌همسر و تخریب‌کنندگی‌مخالفت زنان کمتر از مردان است (001/0 > P)؛ که نشان می‌دهد زوج‌ درمانی عقلانی-هیجانی–رفتاری به طور معناداری بر بهبود باورهای ارتباطی ناکارآمد و باقی ماندن تأثیر مداخله در آنان مؤثرتر عمل نموده است.
بحث و نتیجه‌گیری: بنابراین می‌توان از این رویکرد به عنوان روش مداخله‌ای مؤثر برای کاهش و بهبود باورهای ارتباطی ناکارآمد در روابط تبادلی زوجین استفاده کرد.

کد مقاله 49699
تعداد بازدید 18

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397