• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل جایگاه زنان در گفتمان امام خمینی (ره)
تعداد صفحات 14
نویسنده منوچهر رشادی - پروین علی‌پور
مشخصات نشریه  پژوهشنامه انقلاب اسلامی - دانشگاه بوعلی سینا سال 13 پیاپی 49
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 14-1
کلید واژه زن مسلمان  زن از دیدگاه امام خمینی  امام خمینی (ره)  جایگاه زنان  گفتمان  تحلیل گفتمان  اندیشه‌‌های امام خمینی(ره)  گفتمان انقلاب اسلامی  لاکلا و موفه  الگوی سوم زن  نظام معنایی  
چکیده هدف: در تحقیق حاضر برآنیم تا نظام معنایی جایگاه زنان در گفتمان امام خمینی(ره) و دلالت‌های الگوی سوم زنان مدنظر ابرگفتمان انقلاب اسلامی را بازشناسیم.
روش‌شناسی پژوهش: با روش تحلیل گفتمان لاکلو و موفه جایگاه زنان در سخنرانی‌های امام که در جلدهای مختلف صحیفه گردآوری شده، تحلیل شده است.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهد که دال مرکزی سوژه زن در گفتمان امام (ره) «زن مسلمان» است. دال‌های حجاب و عفاف، مساوی با مرد، مشارکت سیاسی، آزاد، تربیت‌کننده، مقام مقدس مادری و عالم و باتقوا نظام معنایی «زن مسلمان» را مفصل‌بندی کرده و سامان می‌دهند و چنین زنی است که می‌تواند با حضور در عرصه‌های مختلف اجتماع حافظ انقلاب اسلامی باشد. اما دال خالی این صورت‌بندی مسائل حقوقی است.
نتیجه‌گیری: به نظر لاکلو و موفه تطور گفتمانی زمانی رخ می­دهد که پادگفتمان ­ها شروع به تشکیک در نشانگان معنایی گفتمان مسلط کنند. گفتمان­ های رقیب می­ توانند در نقش یک گفتمان ضدهژمونیک ظاهر شوند و یک رشته کنش­ های جمعی را در برگرفته و در بازتولید نظم اجتماعی- سیاسی حاکم ایجاد اختلال کنند. از این­رو لازم است که هویت «زن مسلمان» مورد توجه جدی قرار گیرد و ضمن نگهداشت و پاسداشت هسته اصلی ­اش دلالت­ های به روز آن در جامعه ایرانی که در حال تحول و دگرگونی دمادم است، بازتعریف و بازبرساخت شود.

کد مقاله 49459
تعداد بازدید 16

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397