• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان واکاوی اسنادی نهضت فرهنگی زنان چادری خراسان در انقلاب اسلامی (1357-1340ش)
تعداد صفحات 21
نویسنده حسن شمس آبادی - حسن جلال‌پور
مشخصات نشریه  پژوهشنامه انقلاب اسلامی - دانشگاه بوعلی سینا سال 13 پیاپی 48
تاریخ انتشار پائیز - 1402
محدوده صفحات 131-111
کلید واژه زنان انقلابی ایران  زنان و انقلاب اسلامی  انقلاب اسلامی  نهضت زنان  جایگاه زن در انقلاب اسلامی  زنان انقلابی  دولت پهلوی  جلسات مذهبی  اسناد زنان  نقش سیاسی زنان در انقلاب اسلامی  مشارکت زنان در انقلاب اسلامی  جلسات مذهبی زنانه  پهلوی دوم  رهیافت‌های فرهنگی  زنان چادری  نهضت فرهنگی  زنان خراسان  نهضت زنان چادری  
چکیده هدف: هدف از پژوهش این است که با نظر به رهیافت‌های فرهنگی انقلاب اسلامی و با بهره‌گیری از رویکرد توصیفی- تحلیلی؛ جایگاه زنانِ خراسان در انقلاب اسلامی ایران را مورد بررسی و واکاوی قرار دهد.
روش‌شناسی پژوهش: روش مورد استفاده کتابخانه‌ای و متکی بر اسناد آرشیوی، روزنامه‌ها، مجلات و دیگر منابع اسنادی و مدارک منتشر شده است.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهند که زنان انقلابی خراسان با شرکت در جلسات مخفیانه و شبانه سیاسی و مذهبی، حضور در راهپیمایی‌های خیابانی، توزیع اعلامیه‌های امام، تحصن و اعتصاب در بیوت مراجع، تأسیس حوزه علمیه خواهران و تلاش جهت آزادی زندانیان سیاسی در حوادث مهم سیاسی انقلاب اسلامی در خراسان حضوری پررنگ داشتند، به‌طوری‌که واژه «نهضت زنان چادری» به کلمات پُرکاربرد در اسناد و گزارش‌های ساواک خراسان تبدیل شد.
نتیجه‌گیری: در سال‌های پایانی حکومت پهلوی، خواسته‌های زنان متدین خراسان دچار تغییرات اساسی شد و آنها خواهان بازگشت امام خمینی(ره) به کشور و تشکیل حکومت اسلامی شدند. حکومتی که از جمله شاخص‌های آن استقلال، آزادی و رعایت حقوق همه مردم بود و در شعارها و بارها بر آن تأکید شد.

کد مقاله 49458
تعداد بازدید 27

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397