• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارزش‌های مادی‌گرایانه و شی‌ءانگاری بدن (مورد مطالعه: دانشجویان دختر دانشگاه ارومیه)
تعداد صفحات 17
نویسنده سعید سلطانی بهرام - دانیار قربانی
مشخصات نشریه  مطالعات و تحقیقات اجتماعی در ایران - موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران شماره 1 پیاپی 50
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 89-73
کلید واژه دانشجویان دختر  شرم بدنی  نظارت بدنی  ارزش‌های مادی گرایانه  شی انگاری  دانشگاه ارومیه  ظاهر بدنی  شیء‌انگاری بدنی  کنترل ظاهر بدن  
چکیده در جامعۀ مصرفی امروز، زنان به‌گونه‌ای اجتماعی می‌شوند که بدن خود را به‌مثابۀ کالا درنظر بگیرند. از این حیث، بدن متنی است که به کالایی همواره مسئله‌دار بدل شده که بازنمایانندۀ هویت و پایگاه طبقاتی فرد است. هدف این پژوهش بررسی شی‌ءانگاری بدنی دانشجویان و رابطۀ آن با ارزش‌های مادی‌گرایانه است.
روش پژوهش پیمایشی است و داده‌ها با استفاده از پرسشنامه گردآوری شده است. جامعۀ آماری پژوهش شامل دانشجویان دختر دانشگاه ارومیه است که 182 نفر از آنان به شیوۀ نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شده‌اند.
یافته‌های تحقیق نشان داد میانگین ارزش‌های مادی‌گرایانۀ دانشجویان 28/61 درصد و میانگین شی‌ءانگاری بدنی 67/59 درصد است. بررسی آماره‌های توصیفی مربوط به ابعاد شی‌ءانگاری بدنی نشان می‌دهد بعد نظارت بدنی حائز بیشترین میانگین (22/65 درصد) و بعد شرم بدنی دارای کمترین میانگین (40/48 درصد) بوده است. از بین متغیرهای زمینه‌ای، دانشکدۀ محل تحصیل، درآمد ماهیانۀ خانوار و طبقۀ اجتماعی شی‌ءانگاری بدنی دانشجویان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. ارزش‌های مادی‌گرایانه با شی‌ءانگاری بدنی دانشجویان رابطۀ مثبت و معنی‌دار دارد (307/0 = r). در میان ابعاد شی‌ءانگاری بدنی، ابعاد کنترل ظاهر بدن و شرم بدنی با ارزش‌های مادی‌گرایانه ارتباط مثبت و معنی‌دار دارند، به جز بعد نظارت بدنی که ارتباط معنی‌داری با ارزش‌های مادی‌گرایانه ندارد. مدل رگرسیونی نشانگر آن است که ارزش‌های مادی‌گرایانه 11 درصد از تغییرات واریانس شی‌ءانگاری بدنی را تبیین می‌کنند.
می‌توان گفت شی‌ءانگاری بدن دانشجویان دختر، ناشی از تمایل آن‌ها به ارزش‌های مادی‌گرایانه است.

کد مقاله 49451
تعداد بازدید 29

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397