• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان موانع و چالش‌های نوجوانان دختر مراکز شبه خانواده بهزیستی برای شروع زندگی مستقل
تعداد صفحات 48
نویسنده منصور فتحی - فهیمه بخشی زارعی - مریم خاک رنگین
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی (مصوب وزارت بهداشت) سال 24 پیاپی 93
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 228-181
کلید واژه دختران نوجوان  بی‌سرپرست  دختران بی‌سرپرست  بدسرپرست  مراکز شبه‌ خانواده  زندگی مستقل  شبه خانواده  دختران بدسرپرست  نوجوانان بدسرپرست  نوجوانان بی‌سرپرست  چالش‌های دختران  چالش‌های نوجوانان  بدسرپرستی  
چکیده مقدمه: کودکان و نوجوانان دختر بی‌سرپرست و بدسرپرست به‌عنوان یکی از آسیب‌پذیرترین و حساس‌ترین اقشار جامعه که در مراکز شبه خانواده ساکن هستند، علاوه بر مشکلات خاص دوره نوجوانی، به علت محرومیت از خانواده و شرایط زندگی در این محیط با مسائل و مشکلاتی مضاعف مواجه‌اند. ازاین‌رو، این پژوهش با هدف واکاوی و شناسایی موانع و چالش های نوجوانان دختر ساکن در مراکز شبه خانواده، برای شروع زندگی مستقل انجام شده است.
روش: این مطالعه یک پژوهش کیفی است. مشارکت‌کنندگان در این پژوهش نوجوانان دختری است که بخشی از زندگی خود را در مراکز شبه خانواده بوده و نهایتاً به زندگی مستقل ترخیص شده‌اند و کارشناسان و متخصصان این حوزه هستند. روش نمونه‌گیری نیز به‌صورت هدفمند انجام شده است. بر اساس معیار اشباع اطلاعات با 15 نفر از نوجوانان دختر 19 تا 22 ساله و ۱۰ نفر از کارشناسان این حوزه مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شده است. تحلیل داده‌ها بر اساس تحلیل تماتیک انجام گرفت.
یافته‌ها: هفت مضمون اصلی از تحلیل اطلاعات به دست آمد که شامل انعطاف پایین قوانین و دستورالعمل های مرتبط، نبود برنامه‌ریزی جامع‌نگر در تأمین نیازها، متزلزل‌بودن شرایط زندگی، جامع‌نبودن حمایتها، بازدارنده‌های مادی، گسست از جامعه و شاخص های فردی بود.
بحث: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که در شرایطی نوجوانان دختر مراکز شبه خانواده برای شروع و ادامه موفق یک زندگی مستقل با موانع و چالش های کمتری مواجه می‌شوند که سبک زندگی در مراکز به شرایط طبیعی خانواده هر چه بیشتر شبیه شود و از طرف دیگر حمایت های منظم و جامعی برای هر نوجوان پس از ترخیص در نظر گرفته شود.

کد مقاله 49414
تعداد بازدید 26

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397