• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان واکاوی راهکارهای زنان سرپرست و غیرسرپرست خانوار در ایجاد شادمانی در محیط خانواده (مطالعه‌ای کیفی در شهر یزد)
تعداد صفحات 46
نویسنده زهرا فلک الدین - مسعود حاجی زاده میمندی - احمد کلاته ساداتی - سیدمحسن موسوی
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی (مصوب وزارت بهداشت) سال 24 پیاپی 93
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 180-135
کلید واژه زنان سرپرست خانوار  شادکامی  یزد (شهرستان)  خانواده  مطالعه کیفی  محیط خانواده   زنان غیر سرپرست خانواده  شادی زنان  
چکیده مقدمه: شادمانی فرزندان تحت‌تأثیر روابط با خانواده است. تعاملات روزمره فرزندان با والدین خود به‌خصوص مادر، اکنون به‌عنوان عاملی در رشد آنها تلقی می‌شود. خانواده درعین‌حال مهم‌ترین زمینه برای رشد فرزندان محسوب می‌شود. هدف پژوهش حاضر مطالعه راهکارهای زنان سرپرست خانوار و غیرسرپرست در ایجاد شادمانی در محیط خانواده است.
روش: روش پژوهش حاضر کیفی بود، همچنین داده‌ها با 40 مصاحبه نیمه ساختاریافته در شهر یزد جمع‌آوری شد. 20 نفر از زنان نمونه، غیرسرپرست و 20 نفر را زنان سرپرست خانوار تشکیل دادند. همچنین نمونه‌گیری از نوع هدفمند با حداکثر تنوع انجام گرفت، بعد از جمع‌آوری داده‌ها، با شش مرحله تحلیل مضمونی کدگذاری انجام شد.
یافته‌ها: زنان غیرسرپرست سه مضمون نهایی فرزندمداری مهرورزانه، رضایت از خویشتن و زنانگی کل‌نگرانه را تجربه کردند. درحالی‌که زنان سرپرست خانوار در دو مضمون نهایی تحت عنوان شادمانگی کل‌نگرانه و ناکامی در شادمانگی را تجربه کرده بودند. فی‌الواقع، زنان سرپرست فراتر از توان خویش برای رفع نیازهای همه‌جانبه فرزندان تلاش می‌کنند تا در خانواده شادی بیافرینند. با توجه به مطالب احصاشده، زنان غیرسرپرست با وجود داشتن همسر، در ایجاد شادمانی محیط خانواده قوی‌تر عمل می‌کردند اما زن سرپرست خانوار باید خلأ نبود همسر را نیز پر می‌کرد و گاهی اوقات نیز در ایجاد شادمانی ناموفق عمل می‌کرد.
بحث: نتیجه گرفته می‌شود که شادمانی زنان و خانواده می‌تواند موجب تقویت روحیه در محیط خانواده گردد و متعاقب آن انگیزه رشد و پیشرفت را ارتقا دهد زیرا شادمانی، به‌عنوان یکی از ابعاد توسعه اجتماعی، برای رسیدن به توسعه جامعه مهم تلقی می‌شود.

کد مقاله 49413
تعداد بازدید 31

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397