• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه پدیده تجرد قطعی دختران روستایی شهرستان دره‌شهر (ارائه یک نظریه زمینه‌ای)
تعداد صفحات 27
نویسنده بهروز سپیدنامه - فاطمه پرویزی
مشخصات نشریه  بررسی مسائل اجتماعی ایران - دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران - علمی پژوهشی شماره 2
تاریخ انتشار پاییز و زمستان - 1402
محدوده صفحات 79-53
کلید واژه تأخیر در ازدواج  دختران مجرد  افزایش سن ازدواج  دختران روستایی  ایلام  طرد اجتماعی  تجرد دختران  تجرد قطعی  نظریه زمینه‌ای  دره شهر (شهرستان)  داغ ننگ  
چکیده ازدواج، آرمان بسیاری از دختران است و عدم تحقق آن در سن مطلوب و تاخیر آن، به مسئله‌ای به نام «تجرد قطعی» منجر خواهد شد. این پژوهش با بهره‌گیری از روش نظریۀ زمینه‌ای در پی دست‌یابی به مدل پارادایمی تجرد قطعی دختران است. جامعۀ هدف تحقیق، دختران روستایی شهرستان دره‌شهر از توابع استان ایلام است که با استفاده از نمونه‌گیری هدفمند و با رعایت اصل اشباع نظری، تعداد 22 نفر از آنان به عنوان اطلاع‌رسان در نظر گرفته و از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با آنان مصاحبه به عمل آمد. فرایند کدگذاری شامل سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی بود.
شرایط علی شامل: تابوی نوبت، داغ ننگ، ترجیحات آرمانی بودند. شرایط زمینه‌ای را پارادوکس شناخت، ناهمسانی طبقاتی، همه چیز خواه و هراس‌های بازدارنده رقم زده بودند. شرایط مداخله‌ای شامل مانع‌تراشی‌های اطرافیان و ناکامی‌های شخصی بود. مهم‌ترین راهبردها عبارت بودند از: تحمل و سکوت، مرگ اندیشی، رضایت به حداقل‌ها، ارتباط با جنس مخالف، پناه بردن به رمال‌ها و فراغت ستیزی. جلب رضایت دیگران، ایجاد گروه همدرد پیامدها شامل: استیصال، تردید و اعتراض، پذیرش و جبران، هویت مخدوش بود. مقوله کانونی این پژوهش تجرد قطعی به مثابۀ تلخی بی پایان است.
پدیدۀ تجرد قطعی دختران که برایند نقصان سرمایۀ جنسی و فروکاهی زنانگی مؤکد و عوامل دیگر است سبب برچسب خوردن دختران و داغدیدگی آنان شده است و این داغ ننگ به طرد اجتماعی‌شان انجامید، طردی که امنیت وجودی‌شان را به خطر انداخته است.

کد مقاله 49393
تعداد بازدید 22

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397