• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان خشونت خانگی علیه زنان قبل و حین همه‌گیری کویید 19
تعداد صفحات 8
نویسنده حانیه پروین - معصومه معارف وند - مریم  لطيفيان
مشخصات نشریه  مددکاری اجتماعی شماره 2 پیاپی 44
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 21-14
کلید واژه خشونت  خشونت جنسی  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  خشونت علیه زنان  خشونت جسمانی  خشونت‌دیدگی  خشونت جسمی علیه زنان  خشونت جنسی در خانواده  خشونت تجربه شده  خشونت جنسی علیه زنان  تجربه خشونت  زنان مضروب خشونت روانی  قربانیان خشونت  زنان خشونت دیده  خشونت روان‌شناختی  خشونت تجربه شده در زنان  کووید 19  پیش از کرونا  
چکیده مقدمه: خشونت خانگی علیه زنان علاوه بر جنبه‌های حقوقی و اخلاقی، عواقب جسمی، روانی و اجتماعی متعددی دارد که می‌تواند سلامت زنان، خانواده و جامعه را به خطر اندازد. در دوره همه‌گیری کووید19 و حضور بیشتر اعضای خانواده در منزل سطح تماس اعضای خانواده افزایش یافته است. این پژوهش به‌منظور بررسی خشونت خانگی علیه زنان حین و قبل همه‌گیری کووید 19 انجام شد.
روش: جامعه آماری این مطالعه مقطعی را زنان متاهل، بالای سیزده سال و ساکن ایران درحین شیوع همه‌گیری کووید 19 تشکیل داده است. نه صد و شصت و یک نفر انتخاب شدند. به‌منظور جمع‌آوری اطلاعات، از پرسشنامه خشونت خانگی محسنی تبریزی به‌صورت آنلاین و برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS22 و آزمون آماری ویلکاکسون استفاده شد.
نتایج: نتایج پژوهش نشان دهنده رابطه مثبت و معناداری بین خشونت خانگی علیه زنان با همه‎گیری کووید 19 بود. همچنین رابطه‎ مثبت و معنادار بین ابعاد خشونت خانگی علیه زنان و همه‎گیری کووید 19 وجود داشت. میانگین نمره خشونت خانگی علیه زنان در طی کووید 19 نوزده و دو دهم و خشونت خانگی علیه زنان قبل از همه‎گیری کووید 19 چهار و شش دهم بود.
بحث و نتیجه‌گیری: یکی از برجسته‌ترین آسیب‌های دوره قرنطینه و حبس اجباری خانواده‌ها، گسترش خشونت خانگی علیه زنان عنوان شده که از دیرباز، متداول ترین نوع خشونت علیه زنان بوده است. در زمان همه‌گیری‌ها، سیاستگذاران، تصمیم‌سازان و دست‌اندرکارانی مانند مددکاران اجتماعی می توانند بر کاهش خشونت خانگی علیه زنان و حمایت از قربانیان خشونت متمرکز شوند.

کد مقاله 49322
تعداد بازدید 22

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397