• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه پیامدهای خشونت نمادین واقع بر زنان متأهل در خانواده، شهر تهران، 1399
تعداد صفحات 11
نویسنده شکوفه زند - منصور حقیقتیان - علی هاشمیان‌فر
مشخصات نشریه  مددکاری اجتماعی شماره 1 پیاپی 43
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 37-27
کلید واژه خشونت  روابط خانوادگی  افسردگی  خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  افسردگی زنان  خشونت علیه زنان  خانواده مردسالار  زنان متأهل  عوامل افسردگی زنان  سرمایه‌های فرهنگی  خشونت‌دیدگی  تهران  مرد‌سالاری  خشونت تجربه شده  خودشکوفایی  زنان شهر تهران  زنان مورد خشونت قرار‌ گرفته تهران  تجربه خشونت  پیامدهای خشونت علیه زنان  از خود بیگانگی  خشونت نمادین  قربانیان خشونت  زنان خشونت دیده  خشونت تجربه شده در زنان  منطقه 2 تهران  منطقه 13 تهران  منطقه 6 تهران  خشونت پنهان  قربانیان زن  منطقه 10 تهران  منطقه 17 تهران  پیامدهای خشونت خانگی  سرمایه فرهنگی فرزند  ازخودبیگانگی زنان  
چکیده مقدمه: انواع خشونت می‌‌‌تواند بر روی زنان تاثیرات منفی بگذارد و از آنان افرادی منفعل به‌‌‌بارآورد. پژوهش حاضر در تلاش است تا پیامد‌‌‌های خشونت ‌‌‌نمادین را در روابط ‌‌‌خانوادگی بررسی و نیز تاثیرات مردسالارانه بر زنان، در کانون خانواده را آشکار نماید. همپچنین به خشونتی که حافظه جمعی از آن به‌‌‌عنوان خشونت یاد‌‌‌ نمی‌‌‌کند و به ‌‌‌نمایش تطبیق زندگی، توام با مردسالاری گروهی از زنان که در تعارض با تفکرات برابری ‌‌‌طلبانه هستند، می‌‌‌پردازد.
روش: این مقاله از نوع پیمایشی و با ابزار پرسشنامه است. هدف پژوهش، کاربردی و جامعه‌آماری آن، زنان‌‌‌ متاهل شهر تهران بوده‌‌‌اند که بر اساس ملاک توسعه ‌یافتگی، مناطق دو، شش، ده، سیزده و هفده انتخاب و چهارصد و پنجاه نفر از زنان این مناطق به‌‌‌عنوان حجم ‌‌‌نمونه، براساس نرم‌ افزار SPSS Sample Power تعیین شده و به‌‌‌روش نمونه‌گیری سهمیه‌ای، مورد بررسی قرار گرفته‌اند زیرا آمار دقیقی از زنانی که قربانی این خشونت پنهان بودند، در دسترس نبود. واحد تحلیل فرد است و در تحلیل‌‌‌ داده‌ها و آزمون ‌‌‌فرضیات، از همبستگی ‌‌‌پیرسون و مدل‌سازی معادله ‌‌‌ساختاری استفاده شده‌‌‌ همچنین نرم افزار آماری مورد استفاده در این پژوهش نسخه SPSS23 بوده ‌‌‌است.
نتایج: یافته‌‌‌ها نشان‌‌‌ می‌‌‌دهد، خشونت ‌‌‌نمادین واقع بر زنان با رسیدن به خودشکوفایی آنان و سرمایه ‌‌‌فرهنگی‌‌‌ فرزند به‌ترتیب همبستگی معنادار منفی چهل و نه صدم و منفی بیست و نه صدم داشته و همچنین با ازخودبیگانگی و افسردگی آنان به‌ترتیب همبستگی معنادار شصت صدم و شصت صدم دارد.
بحث و نتیجه‌گیری: پژوهش حاضر نشان ‌‌‌می‌دهد، خشونت ‌‌‌نمادین مانعی ‌‌‌جدی برای رسیدن به خودشکوفایی زنان و رشد سرمایه فرهنگی فرزندان است و می‌تواند موجب ازخودبیگانگی و افسردگی زنان شود و مشکلات زیادی درخانواده به‌وجود آورد.

کد مقاله 49321
تعداد بازدید 17

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397