• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدل معادلات ساختاری نگرش به ازدواج بر اساس تنظیم هیجانی بین فردی و ذهنیت‌های طرحواره‌ای
تعداد صفحات 9
نویسنده ناهید میکلانی - حسن رضایی جمالویی - مهدی طاهری - الهام دیده‌بان
مشخصات نشریه  تحقیقات نظام سلامت - دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان - علمی پژوهشی سال 20 شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 78-70
کلید واژه ازدواج  تنظیم هیجانی  معادلات ساختاری  نگرش به ازدواج  طرح‌واره درمانی  نگرش دانشجویان  دانشجویان کارشناسی  ذهنیت طرحواره‌ای  دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد اصفهان  تنظیم هیجانی بین فردی  
چکیده مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش نسبت به ازدواج بر اساس ذهنیت‌های طرحواره‌ای با تأکید بر نقش میانجی‌گری تنظیم هیجانی بین فردی در دانشجویان انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی و از نوع مدل‌یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف‌آباد اصفهان در سال 1398 تشکیل داد که شامل 13254 نفر بودند. از جامعه مذکور بر اساس تئوری Muller، 320 نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند و پرسش‌نامه‌های‌ ذهنیت‌های طرحواره‌ای (Schematic Mindset Questionnaire یا SMQ)، نگرش به ازدواج Brateen و Rosen (Marital Attitude Scale یا MAS) و تنظیم هیجانی بین فردی (Interpersonal Emotion Regulation Questionnaire یا IERQ) را تکمیل نمودند. داده‌ها با استفاده از مدل‌یابی معادلات ساختاری و روش برآورد حداکثر درست‌نمایی، در نرم‌افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: ذهنیت‌های طرحواره‌ای شامل «ذهنیت کودکانه، ذهنیت مقابله‌ای ناکارامد، ذهنیت‌ والدین ناکارامد و ذهنیت بزرگسال سالم» بر نگرش نسبت به ازدواج تأثیر مستقیمی داشت (05/0 > P). همچنین، تنظیم هیجانی بین فردی در روابط بین ذهنیت کودکانه، ذهنیت‌ مقابله‌ای ناکارامد و ذهنیت‌ والدین ناکارامد با نگرش نسبت به ازدواج نقش میانجی را ایفا نمود (05/0 > P)، اما این سازه رابطه بین ذهنیت بزرگسال سالم با نگرش نسبت به ازدواج را میانجی‌گری نکرد.
نتیجه‌گیری: با بر اساس نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر، می‌توان گفت که جهت اصلاح نگرش نسبت به ازدواج، می‌توان از پروتکل‌های مبتنی بر تغییر ذهنیت‌های طرحواره‌ای و تنظیم هیجانی بین فردی استفاده نمود.

کد مقاله 49302
تعداد بازدید 17

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397