• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان شناختی رفتاری تحلیلی بر هیجان و عزت نفس جنسی زنان با علائم کژکاری جنسی
تعداد صفحات 9
نویسنده سیاوش لاجوردی - حمید ملایی زرندی - فرشید خسروپور
مشخصات نشریه  فرهنگ و ارتقاء سلامت - فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران شماره 1 پیاپی 25
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 73-65
کلید واژه عملکرد جنسی زنان  اختلال عملکرد جنسی زنان  اختلال عملکرد جنسی  تهران  رفتار درمانی شناختی  عملکرد جنسی  عزت نفس جنسی  هیجان  زنان شهر تهران  کژکارکردی جنسی زنان  عاطفه خودآگاه  کژکاری‌های جنسی  هیجانات خودآگاه  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  درمان شناختی رفتاری تحلیلی  
چکیده زمینه و هدف: کژکاری جنسی معمولا با عدم تعادل و ابرازگری هیجانی همراه است. روان درمانی شناختی-رفتاری تحلیلی از جمله درمان‌های مبتنی بر شواهد برای طیف وسیعی از مشکلات روان‌شناختی و بین فردی است. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی روان درمانی شناختی-رفتاری تحلیلی بر هیجان‌های خودآگاه زنان دارای علائم کژکاری جنسی انجام شد.
روش: روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس آزمون و پیگیری است. جامعــه آمــاری زنــان متأهــل مبتلا بــه کــژکاری جنســی بود که به مراکز مشاوره شهر تهران در فاصله ماه‌های بهمن 1401 تا اردیبهشت 1402 مراجعه کردند. نمونه پژوهش 30 نفر از جامعه مذکور بود که به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه (15 نفر) آزمایش و گواه گمارده شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (SFSI)، آزمون عاطفه خودآگاه (PFQ-2) و فرم کوتاه شاخص عزت نفس جنسی زنان (SSEL-W-SF) استفاده شد. گروه آزمایشی طی 12 جلسه 90 دقیقه‌ای تحت روان درمانی شناختی-رفتاری تحلیلی قرار گرفتند و گروه گواه هیچگونه درمانی دریافت نکرد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS27، تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از تحلیل واریانس با اندازه‌های تکرار شده نشان داد که بین پس آزمون و پیگیری گروه آزمایشی و گواه در نمرات هیجان‌های خودآگاه، عزت نفس جنسی و عملکرد جنسی تفاوت معنی‌داری وجود دارد (0/001 ≥ P). اثرات درمانی در پیگیری 3 ماهه بر روی متغیرها حفظ شد.
نتیجه‌گیری: روان درمانی شـناختی-رفتـاری تحلیلی، احساس گناه و شرم در رابطه جنسی را کاهش داده و با تأثیر مثبت بر عزت نفسِ جنسی زنان، منجر به بهبود عملکرد جنسی آنها می‌شود.

کد مقاله 49262
تعداد بازدید 17

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397