• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان طراحی و تدوین راهبردهای سلامت و سازش در خانواده بر اساس مبانی فقهی اسلام
تعداد صفحات 10
نویسنده حسن رئیسی‌زاده - سید حسام الدین حسینی - فرج الله براتی
مشخصات نشریه  فرهنگ و ارتقاء سلامت - فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران شماره 4 پیاپی 24
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 607-598
کلید واژه اسلام  مبانی فقهی  مبانی حقوقی اسلام  فقه امامیه  سلامت خانواده  مبانی حقوقی  بهداشت خانواده  مبانی اسلامی  برنامه‌ریزی بهداشتی  سازش در خانواده  
چکیده زمینه و هدف: هدف از این تحقیق طراحی و تدوین راهبردهای سلامت و سازش در خانواده براساس مبانی فقهی و حقوقی در اسلام بود.
روش: روش تحقیق کیفی و از نوع تحلیل محتوا بود. جامعه آماری شامل تمامی مبانی فقهی و حقوقی اسلام، قرآن، احادیث معتبر و کتاب‌های علما در ارتباط با خانواده بود. بدین‌منظور، 25 مورد از منابع که دارای غنی ­ترین اطلاعات بودند به‌صورت هدفمند انتخاب شدند و داده‌ها به‌صورت هم‌زمان با استفاده از مجموعه‌ای از کدگذاری‌های اولیه (باز) و استنباطی تجزیه‌ و تحلیل شدند. برای اعتباربخشی به فرایند تحقیق از راهبردهای همسوسازی، اعتباریابی پاسخ‌دهنده، و بررسی همتایان استفاده شد.
یافته ­ها: یافته‌های پژوهش نشان داد دو دسته عوامل فقهی عملی و نظری شامل 6 مقوله اصلی و 43 مفهوم، راهبردهای سلامت و سازش در خانواده می ­باشند. مقولات اساسی عبارتند از: ارضاء و رفع نیازهای جنسی، عمل به دستورات دینی و اسلامی، مدیریت خانواده، تعهد و مسئولیت‌پذیری زوج، رعایت الزامات فقهی زوجه، تعهد طرفین به رعایت حقوق همدیگر، حسن معاشرت در عمل و رفتار.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج پژوهش دو دسته عوامل فقهی عملی و نظری سبب ارتقاء سطح سلامت، صلح و سازش در خانواده می ­شوند. عمل به دستورات فقهی مذکور ضمن سلامت و سازش در خانواده سبب ارتقاء سلامت اجتماعی می ­شوند.

کد مقاله 49261
تعداد بازدید 18

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397