• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش باورهای غیرمنطقی دختران در همسرگزینی
تعداد صفحات 7
نویسنده منیژه کرمی
مشخصات نشریه  فرهنگ و ارتقاء سلامت - فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران شماره 4 پیاپی 24
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 579-573
کلید واژه ازدواج  همسرگزینی  دختران مجرد  معیارهای انتخاب همسر  باورهای غیرمنطقی  تمایزیافتگی  باورهای ارتباطی  تمایزیافتگی خود  کرج (شهرستان)  باورهای غیرمنطقی در ازدواج  باورهای دختران  تمایزیافتگی دختران  
چکیده زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی ملا‌ک‌های همسرگزینی بر اساس باورهای غیرمنطقی و تمایزیافتگی دختران مجرد 25-35 سال انجام شد.
روش: روش پژوهش حاضر کاربردی و از نظر ماهیت داده‌ها توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دختران مجرد شهر کرج که از بین افراد با توجه به ملاک‌های ورود و خروج تعداد 134 نفر با استفاده از نمونه‌گیری در دسترس و براساس فرمول حجم نمونه M > 20 + 5M تاباچنگ و فیدل (2007) انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان مقیاس‌های الویت‌بخشی ملاک‌های همسرگزینی (رفاهی و همکاران، 1387)، باورهای ارتباطی ایدلسون و اپشتین (RBI)، پرسشنامه خودتمایزیافتگی (DSI-SH) را تکمیل کردند. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش گام‌به‌گام استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بین باو‌رهای غیرمنطقی با ملاک‌های همسرگزینی (محتوایی) رابطه منفی و بین تمایزیافتگی با ملاک‌های همسرگزینی رابطه مثبت وجود دارد. از بین متغیرهای مورد نظر تمایزیافتگی ملاک‌های همسرگزینی را پیش‌بینی می‌کند.
نتیجه‌گیری: سازمان ملی جوانان، روان‌شناسان و مشاوران حوزه ازدواج و خانواده می‌توانند به مراجعان برای داشتن انتخابی دقیق‌تر و کم‌خطرتر و اجتناب از انتخاب ناکارآمد و غیرمنطقی کمک کنند.

کد مقاله 49260
تعداد بازدید 16

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397