• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان سامانه دیده‌بانی تحقیقات سلامت زنان: الگویی برای شبکه‌سازی تحقیقات
تعداد صفحات 9
نویسنده نرگس رستمی گوران - بتول احمدی - نجمه باقیان - فرانک فرزدی
مشخصات نشریه  فرهنگ و ارتقاء سلامت - فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران شماره 4 پیاپی 24
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 521-513
کلید واژه تصمیم‌گیری  بهداشت زنان  سلامت زنان  سیاست‌گذاری  تحقیقات سلامت زنان   سیاست‌گذاری سلامت  خدمات بهداشت زنان  عملکرد مبتنی بر شواهد  
چکیده زمینه و هدف: با توجه به اهمیت پژوهش‌های سلامت زنان در دستیابی به اهداف توسعه هزاره و فقدان جهت دهی واحد و سامان‌یافته در توسعه و تقویت تحقیقات، برنامه‏ ریزی و سیاست‌گذاری سلامت زنان، ایجاد ساختاری برای رصد و دیده‌بانی تحقیقات که به تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد در این حیطه کمک کند، گامی مؤثر خواهد بود. هدف این مطالعه طراحی الگوی سامانه دیده‌بانی تحقیقات سلامت زنان براساس شبکه‌سازی بین مراکز تحقیقاتی و مراکز اجرایی است.
روش: در این مطالعه کاربردی به شیوه میدانی و با روش کیفی، شامل مرور متون و مستندات علمی، دریافت نظرات صاحب نظران با انجام نشست تخصصی، پرسشنامه و مصاحبه عمیق، الگو تدوین و نهایی شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از روش تحلیل محتوایی و نرم‌افزار MAXQDA ویرایش 2018 انجام شد.
یافته‌ها: چارچوب مفهومی دیده‌بانی و الگوی شبکه تحقیقات سلامت زنان با 3 محور اصلی شامل شناسایی و طبقه‌بندی تحقیقات، ایجاد ارتباط بین مراکز تحقیقاتی و مراکز سیاست‌گذاری و اجرایی، ترجمان دانش و کاربست تحقیقات سلامت زنان طراحی شد. در طراحی الگو؛ ماموریت، اهداف، ساختار، منابع و الزامات استقرار سامانه مشخص شد.
نتیجه‌گیری: همکاری همه‌جانبه سازمان‌های ذی‌نفع به منظور شناسایی چالش‌ها و مشکلات سلامت زنان در کشور ضروری است. با توجه به محدودیت منابع و لزوم ایجاد فرهنگ سازمانی مناسب برای ایجاد تمامی اجزا و ساختار پیش‌بینی شده الگوی طراحی شده؛ پشتیبانی و حمایت‌طلبی برای ایجاد شبکه مراکز تحقیقاتی و استقرار سامانه رصد و دیده‌بانی تحقیقات سلامت زنان ضروری می‌باشد.

کد مقاله 49259
تعداد بازدید 31

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397