• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی شفقت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان شناختی رفتاری مثبت‌نگر بر تاب‌آوری زنان سرپرست خانوار
تعداد صفحات 11
نویسنده اعظم رهبریان - طیبه شریفی - احمد غضنفری
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 7
تاریخ انتشار دى - 1402
کلید واژه زنان سرپرست خانوار  زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی  شهرکرد  ذهن آگاهی  تاب‌آوری  زنان تحت پوشش بهزیستی  تاب‌آوری زنان  درمان ذهن آگاهی  شفقت درمانی  مشاوره گروهی شناختی رفتاری با رویکرد مثبت نگر  
چکیده زمینه و هدف: زنان سرپرست خانوار با انبوهی از مسئولیت‌ها مواجه‌اند که نتیجه آن ایجاد شرایط استرس‌زا و فشار روانی می­ باشد و این فشارهای روانی می­ تواند تاب‌آوری این افراد را تحت تأثیر قرار ‌دهد. هدف از این پژوهش مقایسه اثربخشی شفقت درمانی مبتنی بر ذهن‌آگاهی و درمان شناختی-رفتاری مثبت‌نگر بر تاب‌آوری زنان سرپرست خانوار بود.
روش کار: پژوهش به صورت نیمه آزمایشی با اجرای پیش‌آزمون - پس‌آزمون و پیگیری همراه با گروه گواه بود. از بین زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی ساکن شهرکرد در سال 1401 تعداد 60 نفر از طریق نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و در سه گروه گمارش شدند. هر سه گروه قبل، بعد و سه ماه بعد از مداخله توسط پرسشنامه تاب‌آوری کانر-دیویدسون (2003) مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین گروه‌های آزمایش هر کدام تحت ۸ جلسه ۱۲۰ دقیقه‌ای مداخله مورد نظر قرار گرفتند. در نهایت داده ها توسط تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: یافته­ ها نشان داد، تفاوت میانگین نمره تاب­ آوری درگروه درمان‌های شناختی-رفتاری مثبت نگر (363/0 =MD ،0001/0 = P) و شفقت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی (511/0 = MD ، 0001/0 = P) با گروه گواه در پس‌آزمون تفاوت معناداری دارد. همچنین یافته ها حاکی از آن بود که تفاوت میانگین نمره تاب­ آوری در دو گروه آزمایش(148/0 =MD ، 002/0 = P) نیز تفاوت معنی‌داری باهم دارد. در نهایت نتایج مبین پایداری اثرات دو مداخله در مرحله پیگیری بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، استفاده از این دو مداخله مخصوصاً شفقت درمانی مبتنی بر ذهن­ آگاهی در افزایش تاب‌آوری زنان سرپرست خانوار کاربردی به نظر می رسد.

کد مقاله 49230
تعداد بازدید 20

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397