• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی واقعیت درمانی و اسکیماتراپی گروهی بر سبک‌های اسناد در بیماران مبتلا به اختلال هویت جنسیتی
تعداد صفحات 11
نویسنده زهرا شیری - سید سلیمان حسینی نیک - آرمین محمودی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 7
تاریخ انتشار آذر - 1402
کلید واژه هویت جنسیتی  واقعیت درمانی  سبک‌های اسنادی  سبک‌ اسنادی مثبت  سبک‌ اسنادی منفی  شیراز  طرح‌واره درمانی  اختلال هویت جنسیتی  اثربخشی واقعیت درمانی  اسکما تراپی  اسکیماتراپی گروهی  
چکیده زمینه و هدف: روان­ درمانی بهترین راهکار برای کاهش عوارض بیماری اختلال هویت جنسیتی می­ باشد. لذا هدف مطالعه مقایسه اثربخشی واقعیت­ درمانی و اسکیماتراپی گروهی بر سبک­ های اسنادی در بیماران مبتلا به اختلال هویت جنسیتی بود.
روش کار: این مطالعه با طرح پیش­ آزمون- پس­ آزمون و پیگیری انجام شد که جامعه آماری آن شامل همه افراد دارای اختلال هویت­ جنسی مراجعه­ کننده به مرکز پزشک قانونی شهر شیراز در سال 1400-1399 بود و تعداد 45 آزمودنی به عنوان نمونه آماری به صورت هدفمند انتخاب شدند و در سه گروه (15 نفر واقعیت درمانی و 15 نفر طرحواره درمانی) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. ابتدا پرسشنامه سبک­ های اسنادی سلیگمن و همکاران (1983) از هر سه گروه گرفته شد و سپس گروه­ های آزمایش به ترتیب به مدت 8 و 9 جلسه تحت آموزش واقعیت­ درمانی و اسکیماتراپی قرار گرفتند. داده­ ها با استفاده از تحلیل کواریانس با اندازه گیری مکرر مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که در مولفه اسناد کلی مثبت در گروه واقعیت درمانی نسبت به گروه کنترل و نیز در مولفه اسناد کلی منفی، در طرحواره درمانی نسبت به گروه کنترل معنی­ دار شد. در مقایسه دو رویکرد درمانی در مولفه اسناد کلی مثبت واقعیت درمانی نسبت به طرحواره درمانی معنی­ دار شد.
نتیجه­ گیری: از آنجا که افراد تغییر جنس خواه اغلب در حاشیه فعالیت­ های اجتماعی قرار دارند، بسیاری از قابلیت ­های آنها، مجال رشد پیدا نکرده است. کوشش جهت توانا ساختن آنها در سبک ­های اسنادی با استفاده از رویکردهای روان درمانی در این مسیر می­تواند موثر باشد.

کد مقاله 49224
تعداد بازدید 24

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397