• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش‌بینی ایده‌پردازی خودکشی بر اساس تنظیم هیجان، شفقت خود و حمایت اجتماعی ادراک شده در افراد مبتلا به ملال جنسیتی
تعداد صفحات 9
نویسنده لیلا کاردانی - سیمین بشردوست - هایده صابری
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 7
تاریخ انتشار اسفند - 1402
کلید واژه حمایت اجتماعی  تنظیم هیجانی  حمایت اجتماعی ادراک‌ شده  تهران  ملال جنسیتی  شفقت خود  مهربانی با خود  حمایت ادراک شده  ایده پردازی خودکشی  
چکیده زمینه و هدف: در افراد مبتلا به ملال جنسیتی آسیب‌های روانی بسیاری شناسایی شده است که کمک به آنها از اهداف اصلی روانشناسان است. لذا هدف از این پژوهش بررسی پیش­ بینی ایده ­پردازی خودکشی بر اساس تنظیم هیجان، شفقت خود و حمایت اجتماعی ادراک شده در افراد مبتلا به ملال ﺟﻨﺴﯿﺘﯽ بود.
روش ­کار: روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه افراد مبتلا به ملال ﺟﻨﺴﯿﺘﯽ شهر تهران در سال 1400-1399 به تعداد تقریبی 150000 نفر بودند. حجم نمونه 300 نفر از این‏ افراد بر اساس دیدگاه کلاین (2016) و به شیوه نمونه‏ گیری غیرتصادفی در دسترس (شیوه آنلاین) انتخاب‌ و به مقیاس گرایش به ایده‏ پردازی خودکشی بک و همکاران (1979)، پرسشنامه تنظیم هیجان گروس و جان (2003)، مقیاس مهربانی با خود یا شفقت خود نف (2003) و مقیاس چندبعدی حمایت اجتماعی زیمت و همکاران (1988) پاسخ دادند. داده‏ های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین تنظیم هیجان، شفقت خود و حمایت اجتماعی ادراک شده با ایده­ پردازی خودکشی رابطه معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز آشکار کرد که 8/54 درصد واریانس ایده­ پردازی خودکشی به تنظیم هیجان، شفقت خود و حمایت اجتماعی ادراک شده ‏تبیین می‏شود.
نتیجه‌گیری: یافته‏ های این پژوهش نشان می­دهد که تنظیم هیجان، شفقت خود و حمایت اجتماعی ادراک شده نقش مهمی در پیش­ بینی ایده­ پردازی خودکشی افراد مبتلا به ملال ﺟﻨﺴﯿﺘﯽ دارند.

کد مقاله 49223
تعداد بازدید 23

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397