• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تعیین کننده‌های اجتماعی سلامت و سبک زندگی ارتقا‌دهنده سلامت در زنان باردار استان هرمزگان
تعداد صفحات 14
نویسنده فرزانه پازنده - فرزانه بنی هاشمی - شکرالله محسنی - معصومه محسنی - حمدان فیروزی
مشخصات نشریه  طب پیشگیری - دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 411-398
کلید واژه زنان باردار  سبک زندگی  زن و سبک زندگی  فعالیت بدنی  سلامت روانی زنان  مدیریت استرس  هرمزگان  سلامت روانی  تعیین‌ کننده‌های اجتماعی  مراقبت بارداری  سبک زندگی سلامت محور  سبک زندگی ارتقادهنده سلامت  عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت  فعالیت بدنی زنان  
چکیده هدف: در راستای اهداف توسعه پایدار‌، ایران در‌صدد کاهش مرگ‌ومیر مادری در مناطق محروم است. بنابراین اطلاع از و‌ضعیت تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت و سبک زندگی زنان باردار ضروری است. این مطالعه به بررسی سبک زندگی و تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت در زنان باردار استان هرمزگان می‌پردازد.
روش ها: این یک مطالعه مقطعی است که در مراکز بهداشتی‌درمانی استان هرمزگان بین سال‌های 2010 تا 2016 بر روی 800 زن باردار که در 3 ماهه دوم و سوم بارداری بودند با استفاده از نمونه‌گیری خوشه‌ای و در‌دسترس انجام گرفت‌. جمع‌آوری اطلاعات به‌وسیله سؤالات جمعیت‌شناختی محقق‌ساخته و سؤالات استاندارد اجتماعی‌اقتصادی و سؤالات سبک زندگی انجام گرفت و آنالیز آماری توسط نرم‌افزار SPSS نسخه 21 و روش‌های آماری توصیفی، آنووا و رگرسیون خطی چندگانه انجام گرفت.
یافته ها: این مطالعه نشان داد نمره کلی سبک زندگی زنان باردار استان هرمزگان 22/52 ± 139/94 (71/39 درصد) است که کمترین میزان آن در ناحیه شرق (19/73 ± 138/78) بود. زنان شرکت‌کننده از‌لحاظ ابعاد سبک زندگی، در بعد سلامت روان بیشترین و در ابعاد فعالیت بدنی و مدیریت استرس کمترین امتیاز را داشتند. مدل رگرسیون نشان داد داشتن شاخص توده بدنی طبیعی و دریافت مراقبت‌های دوران بارداری بود، قوی‌ترین پیش‌بینی‌کننده‌های سبک زندگی ارتقا‌دهنده سلامت در زنان باردار هستند.
نتیجه گیری: سبک زندگی زنان باردار استان هرمزگان کمتر از متوسط است. با‌توجه‌به تأثیر عوامل تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت بر نمره سبک زندگی زنان باردار در استان هرمزگان دارند، نیاز به افزایش آگاهی زنان در‌ مورد اهمیت بهبود نمره سبک زندگی قبل از بارداری، در کاهش آمار مرگ‌های مادری و در جهت سلامت مادر و جنین در دوران بارداری و پس از زایمان از‌طریق آموزش‌های اجتماعی با همکاری مدیا و مسئولان در امور بهداشتی باید مورد توجه قرار گیرد.

کد مقاله 49210
تعداد بازدید 19

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397