• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی نقش واسطه‌ای خانواده در رابطه توانمندسازی با نگرش به اعتیاد: مطالعه توصیفی
تعداد صفحات 12
نویسنده سیف‌الله آقاجانی - علی بهشتی مطلق - عارفه محمدنژاد دوین - سجاد قبادزاده
مشخصات نشریه  طب پیشگیری - دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 397-386
کلید واژه اعتیاد  نقش خانواده  مواد مخدر  توانمندسازی  خانواده  پیشگیری از اعتیاد  همبستگی خانواده  نگرش به اعتیاد  دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی  مطالعه توصیفی  سازگاری خانواده  توانمندسازی فردی  
چکیده هدف: امروزه اعتیاد به یکی از معضلات بزرگ تمام جوامع تبدیل شده است و پیشگیری از آن جزء برنامه‌ها و طرح‌های پژوهشی و اجرایی تمام کشورهاست. هدف از این پژوهش پیشگیری از اعتیاد با بررسی نگرش به اعتیاد و توانمندسازی فردی با نقش میانجی خانواده بود.
روش ها: پژوهش همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه این پژوهش تمام دانشجویان کارشناسی دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 1401-1402 بود. 200 دانشجو با استفاده از نمونه‌گیری در‌دسترس انتخاب شدند. ابزارهای این پژوهش شامل پرسش‌نامه توانمندسازی فردی فلنر، لیس و فیلیپس (1990)، پرسش‌نامه نگرش به مواد مخدر کریمی (1391) و پرسش‌نامه سازگاری و همبستگی خانواده اولسون (1985) بود. به‌منظور تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نرم‌افزارهای SPSS نسخه 23 وLisrel نسخه 8/8 استفاده شد.
یافته ها: بین نگرش مثبت به اعتیاد با توانمندسازی فردی (0/01 > P ؛ 0/58- = r) و سازگاری خانواده (0/01 > P ؛ 0/55- = r) در سطح 99 درصد ارتباط منفی و معنی‌دار برقرار است. همچنین بین نگرش منفی به اعتیاد با توانمندسازی فردی (0/01 > P ؛ 0/56 = r) و سازگاری خانواده (0/01 > P ؛ 0/50 = r) در سطح 99 درصد ارتباط مثبت و معنی‌دار وجود دارد. همچنین علاوه‌بر اثر مستقیم توانمندسازی فردی بر نگرش به اعتیاد، توانمندسازی فردی با میانجی‌گری خانواده بر نگرش به اعتیاد اثر غیرمستقیم دارد.
نتیجه گیری: یکی از راهکارهای پیشگیری از بروز اعتیاد در جوانان ایجاد نگرش منفی به اعتیاد از‌طریق افزایش توانمندی فردی و افزایش روابط خانوادگی است.

کد مقاله 49209
تعداد بازدید 20

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397