• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شناسایی و اولویت‌بندی عوامل مؤثر بر ورزش زنان سالمند در شهر اهواز
تعداد صفحات 21
نویسنده اسماعیل ویسیا
مشخصات نشریه  مدیریت ورزشی (حرکت) - دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران - علمی پژوهشی شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1403
محدوده صفحات 201-180
کلید واژه ورزش  ورزش زنان  خوزستان  موانع اجتماعی  موانع فرهنگی  فعالیت بدنی  زنان سالمند  گسترش ورزش  موانع خانوادگی  موانع محیطی  موانع ورزشی  موانع شخصی  اهواز (شهرستان)  فعالیت بدنی زنان  توسعه ورزش زنان  ورزش سالمندان  موانع مکانی  
چکیده مقدمه: افزایش تعداد افراد سالمند به‌ویژه در گروه زنان و کاهش میزان فعالیت‌های بدنی و ورزش در این گروه جمعیتی در شهر اهواز، لزوم پرداختن به عوامل مؤثر در ورزش زنان سالمند بر اساس شاخص‌های مناسب در این شهر را مشخص می‌کند.
روش پژوهش: این پژوهش به لحاظ روش‌شناسی توصیفی-تحلیلی است. ابتدا فهرست اولیه‌ای از متغیرهای کلیدی و تبیین‌کننده ورزش سالمندان از منابع و پیشینه موضوع استخراج شد و سپس از روش دلفی برای تکمیل این متغیرها و اولویت‌بندی آنها استفاده شد. جامعة آماری پژوهش کارشناسان و متخصصان (شامل استادان رشتة تربیت بدنی و مدیریت ورزشی، کارشناسان مدیران ادارة کل تربیت بدنی استان خوزستان، مسئولان ورزش بانوان استان، ورزشکاران زن و محققان در حوزة ورزش سالمندان در اهواز ...) بودند که با توجه به نبود چارچوب نظری و شناخت کافی از تعداد و ویژگی‌های جامعة آماری و همچنین با در نظر گرفتن ماهیت و هدف پژوهش و روش نمونه‌گیری که اغلب مبتنی بر رویکرد کیفی-اکتشافی و کارشناس‌محور است، 40 کارشناس به‌عنوان نمونه در نظر گرفته شد. به‌منظور تحلیل و اولویت‌بندی عوامل اثرگذار در ورزش زنان سالمند شهر اهواز از مدل FAHP استفاده شد.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های پژوهش، در بخش شناسایی شاخص‌ها از نظر کارشناسان عوامل مؤثر و مختلفی در قالب عوامل اجتماعی، فرهنگی، شخصی، خانوادگی و محیطی و مکانی دسته‌بندی شدند. تحلیل اولویت‌های عوامل اثرگذار در ورزش زنان سالمند شهر اهواز از نگاه کارشناسان پژوهش نشان داد که موانع اجتماعی و پس از آن موانع فرهنگی در اولویت اول و دوم قرار گرفته است و موانع اجتماعی و فرهنگی را به‌عنوان دو مانع اصلی در ورزش زنان سالمند در شهر اهواز انتخاب کرده‌اند. معیارهای موانع شخصی، موانع خانوادگی و موانع محیطی و مکانی به‌ترتیب در اولویت سوم تا پنجم از نظر کارشناسان و صاحب‌نظران قرار گرفتند.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این پژوهش عوامل فرهنگی اجتماعی مهم‌ترین مانع در توسعة ورزش سالمندان زن در شهر اهواز است.
بخش شناسایی شاخص‌ها از نظر کارشناسان عوامل مؤثر و مختلفی در قالب عوامل اجتماعی، فرهنگی، شخصی، خانوادگی و محیطی و مکانی دسته بندی شدند. عوامل اثرگذار در ورزش زنان سالمند شهر اهواز از نگاه کارشناسان پژوهش نشان داد که موانع اجتماعی و پس از آن موانع فرهنگی در اولویت اول و دوم قرار گرفته است و "موانع اجتماعی و فرهنگی" را به عنوان دو مانع اصلی در ورزش زنان سالمند در شهر اهواز انتخاب کرده‌اند. معیارهای موانع شخصی، موانع خانوادگی و موانع محیطی و مکانی به ترتیب در اولویت سوم تا پنجم از نظر کارشناسان و صاحب‌نظران بوده است.

کد مقاله 49157
تعداد بازدید 23

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397