• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه پردازش بین فردی، گوش دادن مؤثر و گسترش خود در زنان متقاضی طلاق و عادی
تعداد صفحات 12
نویسنده زهرا نادری نوبندگانی - کلثوم کریمی نژاد
مشخصات نشریه  تداوم و تغییر اجتماعی - دانشگاه یزد سال 1 شماره 1
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1401
محدوده صفحات 184-173
کلید واژه زنان متقاضی طلاق  زنان عادی  طلاق  نورآباد (لرستان)  پردازش بین فردی  گسترش خود  گوش دادن  گوش دادن مؤثر  
چکیده زمینه و هدف: خانواده ایرانی در عصر حاضر در معرض تغییرات گسترده‌ای قرار گرفته و همین امر روابط موجود در میان اعضای خانواده را دچار دگرگونی نموده است. آمار روز افزون مراجعه به مراکز مشاوره و افزایش آمار طلاق نشان‌دهنده ضرورت توجه به مسائل ارتباطی زوج‌هاست. هدف تحقیق حاضر مقایسه پردازش بین‌فردی و گسترش خود در زنان عادی و متقاضی طلاق بود.
روش و داده‌ها: روش تحقیق علّی-مقایسه‌ای و نمونه شامل 120 زن متأهّل (60 زن متقاضی طلاق مراجعه‌کننده به کلینیک مددکاری اجتماعی شهر نورآباد لرستان و 60 زن عادی) در سال 1398 بود که به شیوۀ در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه‌های پردازش بین‌فردی، سبک‌های گوش‌سپاری متعهّدانه و گسترش خود را تکمیل نمودند. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که بین زنان متقاضی طلاق و عادی در متغیرهای پردازش بین‌فردی، گوش‌دادن مؤثّر و گسترش خود، تفاوت معنی‌داری وجود دارد و زنان عادی در سه متغیر نسبت به زنان متقاضی طلاق دارای میانگین بالاتری دارند. همچنین زنان متقاضی طلاق، گوش‌سپاری بیشتری برای پاسخ‌دادن داشتند.
بحث و نتیجه‌گیری: می‌توان گفت که زنان متقاضی طلاق به دلیل عدم پردازش مناسب در مورد افکار و احساس‌های خود و همسر و همین‌طور گسترش خود کمتر نمی‌توانند صمیمیت و نزدیکی بیشتری را تجربه کنند و مسائل ارتباطی‌شان را حل و فصل نمایند.
پیام اصلی: مشاوران حوزه زوج و خانواده می‌توانند در مشاوره‌های خود از آموزش پردازش بین‌فردی و همدلی، آموزش سبک گوش‌سپاری مؤثّر و نیز گسترش خود و تأکید بر استعدادهای فردی برای حل مشکلات زوجی استفاده نمایند.

کد مقاله 49113
تعداد بازدید 59

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397