• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مجازی در تغییر الگوی انتخاب همسر در شهر کرمانشاه
تعداد صفحات 16
نویسنده سجاد مطهری ورمزانی - وکیل احمدی - سیاوش قلی پور
مشخصات نشریه  تداوم و تغییر اجتماعی - دانشگاه یزد سال 1 شماره 1
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1401
محدوده صفحات 22-7
کلید واژه ازدواج  همسرگزینی  اینترنت  کرمانشاه  شبکه‌های اجتماعی  فضای مجازی  شبکه‌های اجتماعی مجازی  شبکه‌های مجازی  الگوهای همسرگزینی   استفاده از شبکه‌های اجتماعی  استفاده از فضای مجازی  استفاده از اینترنت  
چکیده زمینه و هدف: امروزه دنیای مجازی به‌نحو چشم‌گیری زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده است. گستره این تأثیر، از سهولت دسترسی به اطّلاعات تا تعامل میان افراد در سراسر دنیا را شامل می‌شود. هدف از این پژوهش، مطالعه نقش اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مجازی در آشنایی زوجین و تغییر الگوی انتخاب همسر در بین جوانان شهر کرمانشاه است.
روش و داده‌ها: روش پژوهش کمی، گردآوری داده‌ها با استفاده از پرسشنامه و حجم نمونه 380 نفر بوده‌اند که در سال 1398 به دفاتر ثبت ازدواج شهر کرمانشاه مراجعه کرده‌اند. شاخص مهم پژوهش، آشنایی با همسر در فضای مجازی بود که اعتبار و پایایی آن با استفاده از اعتبار صوری و همچنین تحلیل عاملی و آلفای کرونباخ (0.96) ارزیابی شد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در بین پاسخگویان 2.86 ساعت در روز بوده است. 13 درصد از پاسخگویان با همسر خود از طریق شبکه‌های اجتماعی مجازی آشنا شده‌اند. این نسبت در مردان، کسانی که شغل آزاد داشته‌اند و کسانی که درآمد بالاتری داشته‌ا‌ند، بیشتر بوده است. همچنین، آشنایی با همسر از طریق فضای مجازی، در زنان گروه سنی 20 تا 30 سال، تحصیل‌کرده‌های دانشگاهی و طبقه اجتماعی بالا بیشتر بوده است. ضریب همبستگی بین استفاده از فضای مجازی و شاخص آشنایی با همسر در فضای مجازی 0.32 و معنادار بوده است.
بحث و نتیجه‌گیری: شبکه‌های اجتماعی مجازی در سیاست‌گذاری خانواده به جای انکار، مورد توجه قرار گیرند تا خانواده با آسیب کم‌تری مواجه شود.
پیام اصلی: گسترش شبکه‌های اجتماعی مجازی نحوه تعامل و روابط اجتماعی و همچنین مسائل و پدیده‌هایی مانند انتخاب همسر که مبتنی بر روابط و تعامل اجتماعی هستند را تغییر قرار داده است، بنابراین بایستی نقش شبکه‌های اجتماعی مجازی در سیاستگذاری خانواده مورد توجه قرار گیرد.

کد مقاله 49108
تعداد بازدید 23

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397