• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تبیین نقش نیرومندی من و جایگاه وضعیت اشتغال در گرایش به خودکشی زنان مطلقه
تعداد صفحات 21
نویسنده فریبرز صدیقی ارفعی - آناهیتا حیدری پور
مشخصات نشریه  روانشناسی کاربردی (مصوب وزارت علوم) شماره 1 پیاپی 69
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 250-230
کلید واژه زنان خانه‌دار  زنان شاغل  خودکشی  خودکشی زنان  زنان مطلقه  زنان اصفهان  اصفهان  وضعیت اشتغال  وضعیت اشتغال زنان  افکار خودکشی  طلاق  گرایش به خودکشی  کمیته امداد امام خمینی (ره)  نیرومندی من  مددجویان کمیته امداد  زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)  زنان مطلقه خانه‌دار  زنان مطلقه شاغل  
چکیده هدف: خودکشی، یکی از بزرگ‌ترین معضلات در زمینه سلامت روان است. لذا هدف پژوهش حاضر، الگویابی ساختاری گرایش به خودکشی بر اساس نیرومندی من با نقش تعدیل­‌گری وضعیت اشتغال در زنان مطلقه است.
روش: پژوهش حاضر در رده پژوهش‌­های کاربردی و از نوع همبستگی بر اساس مدل‌­یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل زنان مطلقه تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) اصفهان در سال 1402 بود که ابتدا به روش نمونه‌گیری چندمرحله‌­ای از میان مناطق پنجگانه، دو منطقه (2 و 3) انتخاب و تعداد 270 نفر بر اساس جدول مورگان و جریسی و حداقل کفایت افراد گروه نمونه (SMART PLS3) انتخاب گردید. لذا پس از خارج نمودن تعداد پرسشنامه­‌های مخدوش در نهایت تعداد 250 پرسشنامه بررسی شد. ابزارهای این پژوهش شامل پرسشنامه سنجش افکار خودکشی (بک، 1961) و پرسشنامه سنجش نیرومندی من (استروم و همکاران،1997) بودند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد تأثیر نیرومندی من بر گرایش به خودکشی معنی‌دار است (001/0 ≥ p ، 455/0- β = ). همچنین تأثیر نیرومندی من بر گرایش به خودکشی در زنان مطلقه خانه دار (001/0 ≥ p ، 637/0- β = ) و زنان مطلقه شاغل (001/0 ≥ p ، 311/0- β = ) معنادار به دست آمد. در راستای بررسی نقش تعدیل­‌گر وضعیت اشتغال، ضرایب تأثیر نیرومندی من بر گرایش به خودکشی در گروه زنان خانه­‌دار و شاغل بررسی شد و بر اساس میزان تفاوت این ضرایب (326/0) وضعیت اشتغال تقشی تعدیل‌­گر دارد (001/0 ≥ p).
نتیجه‌گیری: با توجه به نقش تعدیل‌گر معنادار وضعیت اشتغال، می‌توان با اشتغال‌زایی مناسب برای زنان گرایش به خودکشی را در این قشر کاهش داد.

کد مقاله 48941
تعداد بازدید 39

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397