• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر رضایت جنسی و تصویر بدنی زنان با سوء مصرف مواد مخدر
تعداد صفحات 27
نویسنده مهین نوروزی دشتکی - تقی پورابراهیم - مجتبی حبیبی عسگرآباد - سعید ایمانی
مشخصات نشریه  روانشناسی کاربردی (مصوب وزارت علوم) شماره 1 پیاپی 69
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 35-9
کلید واژه اعتیاد  اعتیاد زنان  معتاد  مواد مخدر  رضایت جنسی  شناخت درمانی  تصویر بدنی  عملکرد جنسی زنان  تهران  عملکرد جنسی  ذهن آگاهی  زنان شهر تهران  مصرف کنندگان مواد مخدر  نگرانی از تصویر بدنی  سوء مصرف مواد   درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی  رضایت جنسی زنان  
چکیده هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر رضایت جنسی و تصویر بدنی در زنان با سوء­مصرف مواد مخدر انجام شد.
روش: روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش‌­آزمون-پس‌­آزمون با گروه کنترل و پیگیری دو ماهه بود. جامعۀ آماری، تمامی افراد مبتلابه سوء­مصرف مواد افیونی مراجعه‌کننده به مراکز درمانی اعتیاد مخصوص زنان شهر تهران در سال 1394 بود که با استفاده از روش نمونه­‌گیری در دسترس، 28 نفر از کمپ بهبود گستران همگام انتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه عملکرد جنسی زنان روزن و هیمن (2000) و پرسشنامۀ نگرانی در مورد تصویر بدنی لیتلتون، اکسوم و پوری (2005) بود. گروه آزمایش به مدت یک ماه و طی 8 جلسه 90 دقیقه‌ای (دو بار در هفته) تحت آموزش شناخت درمانی مبتنی بر ذهن‌آگاهی قرار گرفت و نتایج پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه‌­گیری مکرر تحلیل شد.
یافته­‌ها: نتایج نشان داد که آموزش ذهن‌آگاهی بر بهبود رضایت جنسی و تصویر بدنی زنان با سوء­مصرف مواد مخدر مؤثر بوده است و این تأثیر در پیگیری نیز پایدار بود (P > 0/05).
نتیجه‌گیری: نتایج حمایت­‌های اولیه‌­ای در استفاده از شناخت درمانی مبتنی بر ذهن‌آگاهی برای مقابله با نگرانی دربارۀ تصویر بدنی و افزایش رضایت جنسی در زنان با سابقۀ سوء ­مصرف مواد مخدر فراهم آورد.

کد مقاله 48939
تعداد بازدید 29

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397