• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ویژگی‌های روان‌سنجی شاخص دلبستگی و تغییرپذیری خانواده (FACI8) در جامعه ایرانی
تعداد صفحات 11
نویسنده محیا ابراهیمی جمارانی - پرویز آزادفلاح - حجت الله فراهانی
مشخصات نشریه  روانشناسی بالینی (مصوب وزارت علوم) سال 15 شماره 3 پیاپی 59
تاریخ انتشار پائیز - 1402
محدوده صفحات 11-1
کلید واژه ایران  دلبستگی  روایی  تهران  جامعه ایرانی  خانواده  تحلیل عاملی تأییدی  ویژگی‌های روانسنجی  تاب‌آوری  نوجوان ایرانی  تنیدگی ادراک شده  شاخص دلبستگی و تغییرپذیری خانواده  تغییرپذیری  بزرگسالان ایرانی  
چکیده هدف از پژوهش حاضر وارسی ویژگی‌های روان‌سنجی شاخص دلبستگی و تغییرپذیری خانواده (FACI8) مک کوبین و همکاران، در جامعه‌ی ایرانی بود.
روش: پژوهش حاضر از نوع روانسنجی است. نمونه‌ی پژوهش حاضر متشکل از 313 نفر از افراد نوجوان و بزرگسال ایرانی در محدوده‌ سنی 13 تا 71 سال بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس، از میان کلیه افراد نوجوان و بزرگسال ساکن شهر تهران در سال 1402 انتخاب شدند. نسخه‌ فارسی مقیاس همراه با پرسشنامه‌های تاب‌آوری کونور و دیویدسون و تنیدگی ادراک‌شده کوهن و همکاران اجرا گردید. برای بررسی روایی مقیاس از روش تحلیل عامل تأییدی و روایی هم‌زمان از طریق محاسبه‌ همبستگی پیرسون استفاده شد و برای بررسی اعتبار (همسانی درونی) آن نیز از روش محاسبه‌ آلفای کرونباخ بهره گرفته شد. جهت بررسی اعتبار مقیاس (پایایی) نیز از روش آزمون باز-آزمایی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل عامل تأییدی حاکی از برازش و مطلوب بودن مدل دوعاملی تغییرپذیری و دلبستگی خانواده، بود. همبستگی‌های معنادار میان این مقیاس و مقیاس‌های تاب‌آوری و تنیدگی ادراک‌شده نیز روایی هم‌زمان این مقیاس را تائید می‌کرد. اعتبار مقیاس با استفاده از محاسبه‌ ضریب آلفای کرونباخ برای عوامل دلبستگی و تغییرپذیری به ترتیب 85/0 و 91/0 و برای کل مقیاس برابر با 87/0 به دست آمد و اعتبار مرکب عوامل در دامنه‌ی 78/۰ تا 89/۰ و ضریب همبستگی آزمون-بازآزمون ۹/۰ به دست آمد.
نتیجه‌گیری: بر‌اساس نتایج این پژوهش شاخص دلبستگی و تغییرپذیری خانواده از روایی و پایایی کافی برخوردار است و می‌تواند در پژوهش‌های مرتبط با خانواده مورد استفاده قرار بگیرد.

کد مقاله 48933
تعداد بازدید 26

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397