• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه همسرآزاری با اضطراب فراگیر در زنان مراجعه کننده به اورژانس اجتماعی شهر تهران
تعداد صفحات 10
نویسنده فاطمه دهنمکی مشگ آبادی - سمیه السادات توابع قوامی - مریم آل کثیر
مشخصات نشریه  پویایی روانشناختی در اختلال‌های خلقی (مصوب وزارت علوم) شماره 1 پیاپی 9
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 117-108
کلید واژه همسرآزاری  اضطراب  اضطراب زنان  سوء استفاده فیزیکی  تهران  اختلال اضطراب فراگیر  زنان شهر تهران  سوء استفاده جسمی  مراکز اورژانس اجتماعی  همسرآزاری فیزیکی  همسرآزاری جسمانی  اختلال اضطراب فراگیر زنان  همسرآزاری غیرفیزیکی  سوء استفاده غیرفیزیکی  
چکیده زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه همسرآزاری با اضطراب فراگیر در زنان مراجعه‌کننده به اورژانس اجتماعی شهر تهران در سال 1402 انجام شد.
مواد و روش: روش پژوهش توصیفی – پیمایشی بود. جامعه آماری، مورد مطالعه در این پژوهش، زنان مراجعه‌کننده به اورژانس اجتماعی شهر تهران است و طبق آخرین آمار به‌عمل‌آمده از اورژانس‌های شهر تهران حدود 6000 نفر، و در این پژوهش از روش طبقه‌ای نسبی، استفاده‌ شده است و توزیع پرسشنامه و کار جمع‌آوری اطلاعات به‌صورت تصادفی بر روی آن‌ها صورت گرفته است. در این پژوهش برای برآورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده‌ شده است و طبق این فرمول 380 نفر در نمونه‌ی آماری ما قرار می‌گیرند. ابزار پژوهش نیز برای جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه همسرآزاری (هادسون و مک اینتاش، 1981) و اضطراب فراگیر (آنتونی و همکاران، 2002) بوده که قبل از اجرا، اعتبار و پایایی آن مورد تائید قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که بین مؤلفه‌های همسرآزاری با میزان اضطراب زنان رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و نتایج رگرسیون نشان داد که، همسرآزاری (سوءاستفاده غیر فیزیکی و جسمی) 14 درصد واریانس میزان اضطراب فراگیر زنان را تبیین می‌کند.
نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که همسرآزاری نقش مهمی در ایجاد و تشدید اضطراب فراگیر در زنان دارد. این نتایج می‌تواند به برنامه‌ریزی‌های پیشگیری و مداخله‌ای در جهت کاهش همسرآزاری و اضطراب فراگیر کمک کند.

کد مقاله 48907
تعداد بازدید 29

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397