• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مدل پیش‌بینی کیفیت زندگی بر اساس تاب‌آوری روانی و صمیمیت با همسر با میانجی‌گری اضطراب بارداری در زنان باردار
تعداد صفحات 20
نویسنده زینب نژادحسینیان - سعید بختیارپور - فیروزه زنگنه مطلق
مشخصات نشریه  پژوهش‌های كاربردی روانشناختی (مصوب وزارت علوم) سال 14 شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 222-203
کلید واژه اضطراب  اضطراب زنان  بارداری  زنان باردار  صمیمیت زوجین  کیفیت زندگی  اضطراب بارداری  تاب‌آوری روان‌شناختی  ارائه مدل  اهواز (شهرستان)  
چکیده پژوهش حاضر با هدف ارائۀ مدل پیش‌بینی کیفیت زندگی براساس تاب‌آوری روانی و صمیمیت با همسر با میانجی‌گری اضطراب بارداری در زنان باردار صورت پذیرفت. روش پژوهش، توصیفی-همبستگی و تحلیل مسیر بود. جامعۀ آماری شامل زنان باردار مراجعه‌کنندۀ به مراکز بهداشتی و مطب متخصصان زنان شهر اهواز در شش‌ماهۀ دوم سال 1398 بود. نمونه آماری شامل 400 زن باردار بود که به روش نمونه‌گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامۀ کیفیت زندگی (QLQ)، پرسشنامۀ اضطراب بارداری (PAQ)، پرسشنامۀ تاب‌آوری روانی (PRQ) و پرسشنامۀ صمیمیت زوجین (CIQ) بود. تحلیل داده‌ها با استفاده از تحلیل مسیر و آزمون بوت‌استراپ صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS و Amos نسخۀ 23 استفاده شد. نتایج نشان داد تاب‌آوری روانی، صمیمیت با همسر و اضطراب بارداری با کیفیت زندگی دارای رابطۀ معنادار است (01/0 > p). همچنین تاب‌آوری روانی، صمیمیت با همسر و اضطراب بارداری بر کیفیت زندگی دارای اثر مستقیم معنادار است (01/0 > p). علاوه‌براین نتایج بوت‌استراپ نشان داد اضطراب بارداری در رابطۀ تاب‌آوری روانی و صمیمیت با همسر با کیفیت زندگی زنان باردار دارای نقش میانجی‌گر معنادار است (01/0 > p). درنهایت مدل از برازش مناسبی برخوردار بود. با توجه به نقش میانجی معنادار اضطراب بارداری لازم است درمانگران بالینی با به‌کارگیری روش‌های درمانی روان‌شناختی کارآمد، اضطراب بارداری زنان باردار را کاهش دهند.

کد مقاله 48894
تعداد بازدید 42

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397