• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی زوج درمانی متمرکز بر هیجان بر فرسودگی زناشویی، نگرش‌های ناکارآمد و خودناتوانی مراجعین متقاضی طلاق
تعداد صفحات 7
نویسنده امید گل محمدی - جعفر طالبیان شریف - محمود آزادی
مشخصات نشریه  اصول بهداشت روانی (مصوب وزارت بهداشت) شماره 1
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1402
محدوده صفحات 43-37
زبان انگلیسی
کلید واژه زوج درمانی  درمان متمرکز بر هیجان  نگرش‌های ناکارآمد  مشهد  خودناتوان‌سازی  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  زوجین متقاضی طلاق  مراجعان متقاضی طلاق  فرسودگی زناشویی  افراد متقاضی طلاق  زوج درمانی هیجان مدار  طلاق  خودناتوانی  
چکیده مقدمه: با توجه به افزایش میزان طلاق و میزان بالای فرسودگی زناشویی در بین مددجویان طلاق، پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی زوج درمانی متمرکز بر هیجان بر فرسودگی زناشویی، نگرش های ناکارآمد و خودناتوانی زوجین انجام شد.
روش‌ کار: جامعه آماری شامل کلیه زوج‌های متقاضی طلاق مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره منطقه 4 مشهد در زمستان سال 1401 بودند که 32 زوج به‌طور داوطلبانه با استفاده از روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس به طور تصادفی به دو گروه مساوی آزمون و شاهد تقسیم شدند. گروه آزمون، زوج درمانی متمرکز بر هیجان را در 8 جلسه دریافت کردند. داده ها با استفاده از مقیاس نگرش ناکارآمد (DAS)، پرسشنامه فرسودگی زناشویی و مقیاس خود ناتوانی (SHS) جمع آوری شد. داده‌ها با کمک نرم‌افزار SPSS نسخه 23، آمار توصیفی و استنباطی و آزمون‌های تحلیل کوواریانس چند متغیره و تک متغیره تحلیل شدند.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌ها، میانگین نمرات گروه آزمایش در فرسودگی زناشویی، نگرش‌های ناکارآمد و خودناتوان‌سازی نسبت به گروه شاهد کاهش معنی‌داری داشت (05/0 > P).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، زوج‌درمانی متمرکز بر هیجان تأثیر مثبتی بر فرسودگی زناشویی، نگرش‌های ناکارآمد و خودناتوان‌سازی مراجعین طلاق دارد. بنابراین این درمان برای زوج هایی که دچار مشکلات زناشویی و فرسودگی زناشویی هستند پیشنهاد می شود.

کد مقاله 48877
تعداد بازدید 29

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397