• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش شاخص‌های پیکرسنجی و هوش معنوی در پیش‌بینی رضایت از تصویر بدنی در دختران جوان
تعداد صفحات 12
نویسنده مریم خالصی - اسمعیل نصیری
مشخصات نشریه  زن و جامعه (جامعه‌شناسی زنان سابق) پیاپی 57
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 138-127
کلید واژه دانشجویان دختر  تصویر بدنی  دختران جوان  هوش معنوی  تصویر ذهنی بدنی  آنتروپومتری  پیکرسنجی  رضایت از تصویر بدنی  دانشگاه شاهد  تصویر بدنی ادراک شده  
چکیده هدف: پژوهش حاضر با هدف نقش شاخص­ های آنتروپومتری و هوش معنوی در پیش ­بینی رضایت از تصویر بدنی در دانشجویان دختر انجام شد.
روش­: در این مطالعه مقطعی، تعداد 349 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه شاهد در سال تحصیلی 1401-1402 به عنوان نمونه شرکت کردند. شاخص­ های پیکرسنجی، هوش معنوی و تصویر بدنی ادراک شده آزمودنی­ ها مورد سنجش قرار گرفت. داده ­ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون همبستگی و رگرسیون خطی چند متغیره با روش گام به گام تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ ها: نتایج نشان­دهنده این بود که تصویر بدنی ادراک شده با شاخص توده بدنی (025/0 = p)، دور کمر (006/0 = p)، دور شکم (001/0 = p)، دور لگن (017/0 = p) و نسبت دور کمر به قد (004/0 = p) همبستگی معکوس و معناداری داشت. بین هوش معنوی و تصویر بدنی ادراک شده نیز همبستگی مثبت معناداری وجود داشت (001/0 ˂ p). همچنین، بهره هوش معنوی با بیش­تر خرده مقیاس­ های تصویر بدنی ادراک شده (بجز، گرایش به ظاهر، گرایش به بیماری، وزن ذهنی و دلمشغولی با اضافه وزن) همبستگی مثبت و معناداری داشت (001/0 ˂ p). نتایج رگرسیون خطی چندگانه نشان داد که بهره هوش معنوی بالاترین قدرت پیش ­بینی تصویر بدنی را به همراه داشت و میانگین تصویر بدنی ادراک شده به ازای یک واحد افزایش نمره هوش معنوی، 4/19 درصد بهبود می­ یابد.

کد مقاله 48861
تعداد بازدید 27

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397