• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان کاوش کیفیت مقصد در میان ذهنیت زنان حاشیه‌نشین مهاجر شهر یزد، یک مطالعه زمینه‌ای
تعداد صفحات 16
نویسنده فاطمه جعفری نعیمی - ملیحه علی مندگاری - علی روحانی
مشخصات نشریه  زن و جامعه (جامعه‌شناسی زنان سابق) پیاپی 57
تاریخ انتشار بهار - 1403
محدوده صفحات 112-97
کلید واژه زنان مهاجر  زن در مهاجرت  مهاجرت  زنان یزد  مهاجرت زنان  یزد (شهرستان)  مهاجران  حاشیه‌ نشینی  زنان حاشیه‌ نشین  نظریه زمینه‌ای  مطلوبیت  محلات حاشیه‌ نشین   مهاجرت داخلی  ذهنیت‌های زنانه  حاشیه نشینی شهری  هزینه و فایده  مقصد مهاجرتی  
چکیده هدف: تغییر همیشه اصل اساسی زندگی بشر بوده است. قلب جامعه مدرن، تغییر و ارتباط است. فرایند توسعه، تغییر در مبدأها و مقاصد را تسهیل کرده است. مهاجرت یکی از پیامدهای اصلی این وضعیت است. دراین‌میان، زنان در سال‌های اخیر هر چه بیشتر به گردونه مهاجرت وارد شده‌اند و مهاجرت‌ها سمت و سوی زنانه به خود گرفته است. نظریه‌های کلاسیک رابطه‌ای خطی از دافعه تا جاذبه را ترسیم می‌کردند ؛ اما به‌نظر می‌رسد ارزیابی از مقصد و زندگی از دید یک زن مهاجر، پیچیدگی‌های خاص خود را دارا است. درواقع هدف پژوهش حاضر واکاوی این فرآیند بوده است.
روش: با استفاده از روش نظریه زمینه‌ای سیستماتیک، 21 نفر از زنان مهاجر به شهر یزد از استان‌های مختلف کشور به صورت هدفمند و به شیوه نمونه‌گیری نظری انتخاب‌ شده‌اند. ابزار گردآوری داده‌ها مصاحبه نیمه‌ساختاریافته و تحلیل داده‌ها به شیوه کدگذاری باز، محوری و گزینشی صورت گرفته ‌‌است.
یافته‌ها: بر پایه یافته‌های پژوهش؛ 384 مفهوم، 77 مقوله ‌فرعی، 14 مقوله اصلی و در نهایت مقوله مرکزی دل‌ربایی مقصد استخراج گردید. به‌طورکلی نتایج نشان داد که زندگی در شهرهای کوچک و در حال توسعه مطلوبیت بیشتری برای زنان مهاجر دارد. آنها در این شهرها مطلوبیت بیشتری به‌لحاظ شغلی، حفظ امنیت و ... پیدا می‌کنند. فرآیندی که در شهرهای بزرگ تا حد زیادی رنگ می‌بازد و مطلوبیت خود را از دست می‌دهد؛ اما این ارزیابی هیچوقت دائمی نیست و زن مهاجر به‌طور پیوسته در مورد واقعیت‌های زندگی خود بازاندیشی می‌کند. در نتیجه با توجه به این امر که تصمیم به مهاجرت بر اساس هزینه-فایده بوده و هیچ بستری دارای مطلوبیت کامل نیست، برای دستیابی به درک عمیق و دیدی وسیع‌تر در حوزه مهاجرت زنان به‌ویژه شرایط زندگی در مقصد و میزان مطلوبیت یا آسیب حاصل از مهاجرت برای زنان، تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

کد مقاله 48859
تعداد بازدید 23

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397