• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر سلامت روان زنان یائسه
تعداد صفحات 12
نویسنده زهرا مسیح پور - نعمت ستوده اصل - راهب قربانی
مشخصات نشریه  دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سال 66 شماره 4
تاریخ انتشار مهر و آبان - 1402
محدوده صفحات 831-820
کلید واژه شناخت درمانی  یائسگی  زنان یائسه  ذهن آگاهی  سلامت روانی زنان  سلامت روانی  قائم شهر (شهرستان)  درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی  
چکیده مقدمه: زنان نیمی از جمعیت هر جامعه‌ای را تشکیل می دهند و سلامت جسمی و روانی آنها رابطه‌ی مستقیم با کارکرد خانواده دارد. با توجه به اهمیت نقش زن در خانواده به عنوان مادر و نقش محوری عاطفی و روانی آنان در خانواده، کم کردن عوارض و مشکلات یائسگی برای آنها حائز اهمیت است و تاثیر مستقیم بر خانواده و متقابلا بر جامعه خواهد داشت. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر سلامت روان زنان یائسه شهر قائم شهر انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع آزمایشی تصادفی شده همراه با پیش آزمون-پس آزمون بود. از بین زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر قائم‌شهر بودند، 40 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی را در طی 8 جلسه دریافت کرد. برای جمع‌آوری اطلاعات از مقیاس پرسشنامه سلامت عمومی GHQ-28 استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری و تحلیل کوواریانس یک متغیری تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته ها نشان داد که درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی بر نمره کلی سلامت روان تاثیر معنی داری داشته است (p ˂ 0/05)، همچنین بر ابعاد سلامت روان جسمانی، اختلال عملکرد، اضطراب و افسردگی نیز تاثیر معنی داری داشته است (p ˂ 0/05).
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های پژوهش حاضر، استفاده از درمان شناختی مبتنی بر ذهن‌ آگاهی به عنوان یک مداخله روانشناختی موثر به منظور بهبود سلامت روان در زنان یائسه پیشنهاد می شود.

کد مقاله 48466
تعداد بازدید 49

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397