• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان کاربست نظریه روان تحلیلی هورنای بر سازگاری زناشویی زنان متقاضی طلاق بر اساس الگوهای شخصیتی: یک پژوهش مورد منفرد
تعداد صفحات 13
نویسنده سهیلا جعفرپور - شاهرخ مکوند حسینی - پروین رفیعی نیا
مشخصات نشریه  روانشناسی بالینی (مصوب وزارت علوم) سال 15 شماره 2 پیاپی 58
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 57-45
کلید واژه تهران  الگوهای شخصیتی  زنان متقاضی طلاق  سازگاری زناشویی  زنان شهر تهران  طلاق  زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره  روان تحلیل‌گری هورنای  کارن هورنای  روان تحلیلی  روان درمانی تحلیلی  شخصیت مهرطلب  شخصیت برتری طلب  شخصیت عزلت طلب  
چکیده مقدمه: از دلایل بروز طلاق عدم توانایی همسران در سازش با تغییرات می‎‌باشد. هدف این پژوهش بررسی تأثیر نظریۀ روان‌تحلیلی هورنای براساس سه الگوی شخصیتی مهرطلب، برتری‌طلب و عزلت‌طلب بر سازگاری زناشویی زنان متقاضی طلاق بوده است.
روش: در این تلاش از طرح پژوهش مورد منفرد از نوع B/ A بهره‌گیری شده است. شرکت‌کننده‌ها از میان زنان مراجعه کننده به برخی از مراکز مشاوره تهران در سال 1399 به صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از پاسخگویی به پرسشنامۀ هورنای-کولیج برای هر یک از الگوهای شخصیتی هورنای 2 شرکت‌کننده و در مجموع 6 شرکت‌کننده انتخاب شدند. سپس پرسشنامۀ سازگاری زناشویی اسپانیر در چهار مرحله اجرا شد. مداخله در طی 15 تا 25 جلسۀ انفرادی 60 دقیقه‌ای، یک تا دو جلسه در هفته اجرا شد. داده‌ها پس از به دست آوردن شاخص تغییر پایا، از طریق محاسبه تغییر آماری معنی دار و فرمول درصد بهبودی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و با روش استاندارد ترسیم دیداری ارائه شدند.
یافته‌ها: درصد بهبودی در رضایت دو نفره (9/41)، همبستگی دو نفره (65/46)، توافق دو نفره (76/51) و ابراز محبت (41/127) معنادار و اثربخش بوده است. بیشترین اثربخشی در سازگاری زناشویی در الگوی مهرطلب بوده و در الگوی عزلت‌طلب نسبت به الگوی برتری‌طلب افزایش بیشتری در مؤلفه‌های سازگاری زناشویی مشاهده شده است. نتیجه‌گیری: این یافته‌ها تغییرات معناداری را در مؤلفه‌های سازگاری زناشویی براساس الگوهای شخصیتی کارن هورنای نشان داده‌اند. در نتیجه روان‌درمانی تحلیلی کارن هورنای با افزایش سازگاری زناشویی زنان متقاضی طلاق می‌تواند برای روانشناسان و زوج درمانگران در پیشگیری از طلاق مفید باشد.

کد مقاله 48366
تعداد بازدید 33

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397