ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش میانجی نظارت زناشویی آنلاین در رابطه بین رفتارهای دلبستگی با رضایت زناشویی زنان متأهل
تعداد صفحات 13
نویسنده هاشم بیت غانمی - امین کرایی - منصور سودانی
مشخصات نشریه  تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 3
تاریخ انتشار 1402
محدوده صفحات 531-519
کلید واژه رضایت زناشویی  زنان متأهل  خوزستان  شبکه‌های اجتماعی  رفتارهای دلبستگی  رضایتمندی زناشویی زنان  شبکه‌های اجتماعی مجازی  شبکه‌های مجازی  نظارت زناشویی   استفاده از شبکه‌های اجتماعی  نظارت آنلاین  نظارت زناشویی آنلاین  
چکیده زمینه و هدف: رضایت زناشویی با برخی متغیرهای روان شناختی از جمله رفتارهای دلبستگی مرتبط است؛ بنابراین، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر رفتارهای دلبستگی بر رضایت زناشویی زنان با نقش میانجی نظارت زناشویی آنلاین بود.
مواد و روش‌ها: طرح پژوهش حاضر، طرح همبستگی از نوع الگویابی معادلات ساختاری است که یک روش همبستگی چند متغیری بود. جامعه آماری در این پژوهش کلیه­ زنان متاهل استان خوزستان بودند که همسران آن­ها از شبکه های اجتماعی استفاده می­ کردند. با استفاده از روش نمونه­ گیری روش گلوله برفی بدون تبعیض 350 نفر از زنان متاهل با سواد الکترونیکی و مسلط به استفاده از شبکه­ های اجتماعی، انتخاب شدند. آزمودنی­ ها به مقیاس نسخه اصلاح شده مقیاس رفتارهای دلبستگی ساندبرگ و همکاران (2012)، مقیاس نظارت زناشویی آنلاین نسخه اصلاح شده الیسون (2007) و مقیاس رضایت زناشویی پاسخ دادند. از نرم افزار آماری SPSS نسخه 27 و الگویابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Amos نسخه 24 برای ارزیابی مدل پیشنهادی استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج یافته­ ها نشان داد که اثر مستقیم رفتارهای دلبستگی بر نظارت زناشویی آنلاین و اثر مستقیم نظارت زناشویی آنلاین بر رضایت زناشویی معنی­ دار است (05/0 > p). همچنین اثر مستقیم رفتارهای دلبستگی بر رضایت زناشویی معنی­ دار است (05/0 > p). اثر غیرمستقیم رفتارهای دلبستگی بر رضایت زناشویی به واسطه­ نظارت زناشویی آنلاین نیز معنی ­دار است (05/0 > p). با توجه به معنادار بودن اثر رفتارهای دلبستگی بر رضایت زناشویی در مدل، باید گفت نظارت زناشویی آنلاین نقش میانجیگرانه جزئی در رابطه بین رفتارهای دلبستگی با رضایت زناشویی ایفا می­کند.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته­ های به دست آمده از پژوهش حاضر، می­توان گفت که رفتارهای دلبستگی از طریق نظارت زناشویی آنلاین بر رضایت زناشویی زنان متأهل اثرگذار است.

کد مقاله 48356
تعداد بازدید 74

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397