• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر رفتار درمانی شناختی بر علایم سندرم پیش از قاعدگی و اختلال ملال پیش از قاعدگی
تعداد صفحات 13
نویسنده آذین گیلان دوست - مهناز مهرابی زاده هنرمند - امیرحسین یاوری
مشخصات نشریه  تازه‌های علوم شناختی (مصوب وزارت علوم) شماره 3 پیاپی 100
تاریخ انتشار پائیز - 1402
محدوده صفحات 76-64
کلید واژه سندرم پیش از قاعدگی  قاعدگی  قاعدگی زنان  رفتار درمانی شناختی  همدان  دوران قاعدگی  نشانگان پیش از قاعدگی  سیکل قاعدگی  رفتار درمانی  اختلالات قاعدگی  رفتار درمانی شناختی گروهی  
چکیده مقدمه: قاعدگی رخدادی حائز اهمیت و آغازگر تولید مثل در زندگی زنان می­‌باشد، اما برخی زنان از اختلال سیکل قاعدگی در رنج هستند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر رفتاردرمانی شناختی بر علایم سندرم پیش از قاعدگی و اختلال ملال پیش از قاعدگی انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر نیمه­‌تجربی با طرح پیش­‌آزمون_پس­‌آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه پژوهش کلیه زنان مراجعه­‌کننده به کلینیک­‌های زنان و زایمان شهر همدان در سال 1401 بودند، که از میان آنان 40 نفر با روش نمونه­‌گیری هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در 4 گروه 10 نفره (دو گروه آزمایش و دو گروه گواه) جایگزین شدند. آزمودنی­‌ها با پرسشنامه غربال­گری علایم قبل از قاعدگی (PSST) مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه‌­های آزمایش طی 8 جلسه 60 دقیقه‌­ای به صورت هفتگی در مداخلات رفتاردرمانی شناختی شرکت کردند اما گرو­ه­‌های گواه هیچ مداخله­‌ای دریافت نکردند. یک ماه و نیم بعد مرحله پیگیری انجام گرفت. جهت تحلیل داده­‌ها از نرم­‌افزار SPSS-24 و آزمون تحلیل کوواریانس تک­‌متغییری استفاده شد.
یافته‌­ها: نتایج نشان داد رفتاردرمانی شناختی در کاهش علایم سندرم پیش از قاعدگی در مرحله پس­‌آزمون (33/8 = F ، 01/0 P < ) و در مرحله پیگیری (05/28 = F ، 000/0 P < ) موثر بود. همچنین این درمان در کاهش علایم اختلال ملال پیش از قاعدگی در مرحله پس‌­آزمون (36/9 = F، 007/0 P < ) و در مرحله پیگیری (97/21 = F ، 000/0 P < ) موثر واقع شد.
نتیجه­‌گیری: با توجه به نتایج، رفتاردرمانی شناختی در کاهش علایم اختلالات قاعدگی موثر بود و تاثیرات آن به مدت یک ماه و نیم پس از مداخله ماندگار بود. لذا پیشنهاد می‌شود که از رفتاردرمانی شناختی به‌ عنوان یک ابزار مؤثر در راستای ارتقا سلامت جامعه، در تدوین برنامه‌های درمانی، ارائه برنامه‌های آموزشی بهداشت زنان، و بهبود سلامت روان زنان با اختلالات قاعدگی استفاده گردد.

کد مقاله 48354
تعداد بازدید 52

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397