• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر طرحواره‌های ناسازگار اولیه بر سبک‌های ارتباطی زوج‌های درگیر رابطه عاشقانه
تعداد صفحات 10
نویسنده Yakup Celal Adıyaman - Ayşen Temel Eğinli
مشخصات نشریه  اصول بهداشت روانی (مصوب وزارت بهداشت) شماره 6
تاریخ انتشار اذر و دی - 1402
محدوده صفحات 362-353
زبان انگلیسی
کلید واژه روابط زوجین  الگوهای ارتباطی زوجین  طرحواره‌های ناسازگار اولیه  الگوی ارتباطی  روابط عاشقانه  طرح‌واره‌ها  طرحواره‌های ناسازگار  ترکیه  روابط میان فردی  طرحواره‌های اولیه  ازمیر (شهر)  
چکیده مقدمه: ارتباط در روابط عاشقانه را می توان به عنوان ارتباط کلامی یا غیرکلامی احساسات و افکار طرفین با یکدیگر تعریف کرد. یکی از عوامل موثر بر این فرآیند تعامل این است که آیا افراد در یک رابطه عاشقانه طرحواره دارند یا نه. طرحواره ها را می توان به عنوان الگوی تفکر یا دیدگاه یک فرد در مورد خود، محیط خود و دنیای بیرون تعریف کرد. این افکار اغلب افکاری هستند که تغییر آنها دشوار است. این مطالعه تأثیر طرحواره های ناسازگار اولیه را بر سبک های ارتباطی افرادی که حداقل یک سال در یک رابطه بوده اند مورد بررسی قرار داد.
روش‌ کار: در این مطالعه در شهر ازمیر ترکیه از طرح ترکیبی استفاده شد. در بخش کمی مطالعه، مقیاس طرحواره جوان فرم کوتاه-3 برای 151 شرکت‌کننده اعمال شد. در بخش کیفی، سوالات مصاحبه از 10 شرکت کننده که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، پرسیده شد. داده ها با استفاده از تحلیل محتوا، آزمون تی و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: مشخص شد شرکت‌کنندگانی که در حوزه‌های طرحواره‌های ناسازگار اولیه امتیازات بالا و پایین کسب کرده‌اند، از راهبردهای متفاوتی از نظر سبک ارتباطی، اشتراک‌گذاری احساسات، تفاوت‌های عقیده و مضامین خودافشایی پیروی می‌کنند.
نتیجه‌گیری: آیا این ادعا که طرحواره‌های ناسازگار اولیه می‌توانند بر ارتباطات بین فردی زوجین تأثیر مخربی بگذارند، صحیح است؟

کد مقاله 48345
تعداد بازدید 63

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397