• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تجربه زیسته عاطفی زنان اقدام کننده به خودکشی
تعداد صفحات 11
نویسنده ندا شیرانی اصفهانی - عذرا محمدپناه اردکان - یاسر رضاپور میرصالح
مشخصات نشریه  تحقیقات نظام سلامت - دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان - علمی پژوهشی سال 19 شماره 4
تاریخ انتشار زمستان - 1402
محدوده صفحات 335-325
کلید واژه خودکشی  خودکشی زنان  اقدام به خودکشی  تجربه زنان  تجربه زیسته  میبد (شهرستان)  اقدام کنندگان به خودکشی  تجربه زیسته زنان  تجربیات عاطفی  
چکیده مقدمه: خودکشی مشکلی جدی در حوزه سلامت و دهمین علت مرگ و میر می‌باشد؛ به نحوی که در هر 11 دقیقه، یک نفر در جهان بر اثر خودکشی جان خود را از دست می‌دهد. خودکشی، پدیده پیچیده‌ای است که عوامل فردی، عاطفی، اجتماعی، روانی و ژنتیکی در آن دخیل می‌باشد. افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند، تجارب زیسته متفاوتی دارند. از آن‌جایی‌که اقدام به خودکشی ناموفق، در زنان بیشتر از مردان است و یکی از عوامل خطر مهم برای خودکشی در آینده به شمار می‌رود، پژوهش حاضر با هدف بررسی تجربه زیسته عاطفی زنان اقدام‌کننده به خودکشی انجام شد.
روش‌ها: برای انجام این مطالعه، از بین کلیه زنان اقدام‌کننده به خودکشی که به اورژانس اجتماعی شهرستان میبد مراجعه کرده بودند، 9 نفر به شیوه نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند. به منظور جمع‌آوری داده‌ها، مصاحبه‌های نیمه ساختار یافته انجام گردید و داده‌ها به روش هفت مرحله‌ای Colaizzi مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. اعتماد و اعتبار تحقیق بر اساس معیارهای «انتقال‌پذیری، اطمینان‌پذیری، تأیید‌پذیری و باورپذیری» بود.
یافته‌ها: یافته‌های حاصل از تجربیات عاطفی شامل هفت مقوله اصلی «تجربه خیانت زوجین، تجربه مشکلات زناشویی، روش‌های مقابله‌ای ناکارامد هیجان‌مدار، تجربه احساس منفی، تجربه فقدان گرمی و حمایت از سوی خانواده، تجربه اختلاف زناشویی والدین و تجربه آزار جنسی در دوران کودکی و نوجوانی» و 15 مقوله فرعی بود.
نتیجه‌گیری: اغلب زنانی که اقدام به خودکشی می‌کنند، تجربه آزار جنسی، جسمی و عاطفی در کودکی و نوجوانی خود دارند. بنابراین، لازم است اجرای برنامه‌های حمایتی و آموزشی در جهت پیشگیری و کاهش آسیب‌های ناشی از تجارب آزار جنسی، جسمی و عاطفی برای زنان، در اولویت مراکز بهداشتی، درمانی و آموزشی قرار گیرد.

کد مقاله 48243
تعداد بازدید 49

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397