• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه اثربخشی واقعیت درمانی و اسکیماتراپی گروهی بر مهارت‌های ارتباط بین فردی بیماران مبتلا به اختلال هویت جنسیتی
تعداد صفحات 10
نویسنده زهرا شیری - سید سلیمان حسینی نیک - آرمین محمودی
مشخصات نشریه  علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 7
تاریخ انتشار مهر - 1402
کلید واژه هویت جنسیتی  مهارت ارتباطی  واقعیت درمانی  انزوای اجتماعی  شیراز  اختلال هویت جنسیتی  روابط میان فردی  تراجنسیتی  آموزش واقعیت درمانی  اثربخشی واقعیت درمانی  اسکما تراپی  مهارت‌های ارتباطی بین فردی  کاهش تنهایی  
چکیده زمینه و هدف: درمان بزرگسالانی که خود را تراجنسیتی می‌شناسند می‌تواند شامل روان درمانی برای وارسی مسائل جنسیتی، درمان هورمونی و درمان جراحی باشد. لذا، هدف مطالعه مقایسه اثربخشی واقعیت ­درمانی و اسکیماتراپی گروهی بر مهارت‌های ارتباط بین فردی بیماران مبتلا به اختلال هویت جنسیتی می‌باشد.
روش کار: این مطالعه به صورت نیمه­ آزمایشی با طرح پیش­ آزمون- پس­ آزمون و پیگیری با گروه کنترل انجام شد. جامعه پژوهش همه افراد دارای اختلال هویت­ جنسی مراجعه­ کننده به مرکز پزشک قانونی شهر شیراز در سال 1400-1399 که اختلال آن‌ها از طریق پزشک قانونی محرز شده، بود و به دلیل عدم امکان دسترسی به همه آن‌ها به صورت هدفمند از بین 195 نفر تعداد 30 نفر به روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. ابتدا پرسش نامه انزوای اجتماعی راسل و همکاران (1980) از هر دو گروه گرفته شد. سپس گروه آزمایش به مدت 8 جلسه تحت آموزش واقعیت­ درمانی و اسکیماتراپی قرار گرفت و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. مجددا پرسش نامه مهارت های ارتباطی پس از آموزش واقعیت­ درمانی و اسکیما تراپی انجام شد و در پیگیری 3 ماهه نیز تکرار شد و داده­ ها توسط تحلیل آماری توصیفی و استنباطی بررسی شد.
یافته ­ها: در مولفه کاهش تنهایی گروه کنترل با گروه مداخله واقعیت­ درمانی­­ و اسکیماتراپی در سطح معنی­ داری ۰1/0 تفاوت معنی­ دار دیده شد؛ لذا، رویکرد واقعیت­ درمانی تاثیر­گذار بوده است.
نتیجه­ گیری: نتایج نشان داد واقعیت­ درمانی می‌تواند به این افراد کمک کند به خودشان به عنوان منشاء اعمال و کردار توجه کنند و با تاکید بر انگیزش درونی و احساس مسئولیت برای انجام رفتار باعث بالا بردن احساس ارزشمندی و کاهش احساس تنهایی شوند.

کد مقاله 48224
تعداد بازدید 57

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397