• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه بین سبک زندگی والدین و مصادیق کودک آزاری در استان چهارمحال و بختیاری در سال 1400
تعداد صفحات 29
نویسنده سجاد الهی - کریم صالحی - سید عباس جزائری
مشخصات نشریه  رفاه اجتماعی - دانشگاه علوم بهزيستی و توانبخشی، گروه پژوهشی رفاه اجتماعی - علمی پژوهشی سال 23 پیاپی 90
تاریخ انتشار پائیز - 1402
محدوده صفحات 181-153
کلید واژه اعتیاد  کودک آزاری  سلامت اجتماعی  سبک زندگی  سلامت  انواع کودک آزاری  شهرکرد  چهار محال و بختیاری (استان)  سلامت روانی  سبک زندگی سلامت محور  سبک زندگی والدین  شاخص‌های سبک زندگی  
چکیده مقدمه: سبک زندگی ترکیبی از الگوها و رفتارهای فردی در سراسر زندگی است که فرهنگ یک جامعه را که نوعی از الگو‌های خاص برای زندگی است را پدید می‌آورد. علت عمده وقوع پدیده کودک آزاری، نوع زندگی و فرهنگی است که از ابتدا به‌صورت غلط و نادرست در میان افراد نهادینه شده است و علاوه بر مداخلات حقوقی، مداخلات فرهنگی و اجتماعی را می­ طلبد.
روش: جهت بررسی رابطه مصادیق کودک‌آزاری (جسمی، جنسی، مسامحه و غفلت، سوءتغذیه، عاطفی) و سبک زندگی مبتنی بر سلامت (فعالیت‌های فیزیکی، تغذیه، اعتیاد، سلامت معنوی، سلامت اجتماعی و روان‌شناختی و...) در سال 1400، یک پژوهش میدانی (پیمایش) بر روی نمونه‌ای به حجم 97 نفر از والدین دارای فرزند 1۸ - 4 ساله‌ی شهرستان شهرکرد که کودکانشان مورد انواع مصادیق کودک ‌آزاری قرار گرفته بودند (ارگان مرجوعی: سازمان بهزیستی و پزشکی قانونی) انجام شد. اطلاعات آزمودنی‌ها از تکمیل پرسشنامه­ های استاندارد سبک زندگی LSQ و کودک آزاری محمد خانی (1378) بدست آمد. فرضیه های تحقیق از طریق آزمون ­های آماری همبستگی و رگرسیون مورد آزمون قرار گرفت.
یافته: نتایج بدست آمده وجود همبستگی منفی و معنادار بین متغیر سبک زندگی والدین و کودک آزاری را نشان داد (ضریب بتا = ۷۰۴/۰-). نتایج مشاهده شده از تحلیل رگرسیونی نشان داد شاخص های مختلف سبک زندگی پیش بین مناسبی برای انواع مصادیق کودک آزاری می باشند. با افزایش عملکرد مناسب تر سبک زندگی میزان کودک آزاری به طوری معناداری کاهش می یابد. در این مطالعه سلامت اجتماعی، اعتیاد و سلامت روان شناختی پیش بین های بالاتری جهت تبیین مصادیق کودک آزاری بودند که نقش آن ها در تحقیق حاضر به وضوح مشخص شد (۰۱/۰ p < ). بحث: نتایج تحقیق حاضر اهمیت سبک زندگی و فرهنگ را در وقوع پدیده کودک آزاری نشان داد. تحلیل­ ها نشان داد با تقویت شاخص­ های سلامت اجتماعی و روان­شناختی و کاهش اعتیاد می­ توان به کاهش وقوع پدیده کودک آزاری و جرائم ناشی از آن دست یافت.

کد مقاله 48182
تعداد بازدید 33

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397