• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه ارزش‌های والدینی، رضایت والدینی و بهزیستی بر اساس سطح رفاه ادراک شده در والدین
تعداد صفحات 18
نویسنده فاطمه موسوی
مشخصات نشریه  زن و جامعه (جامعه‌شناسی زنان سابق) پیاپی 55
تاریخ انتشار پائیز - 1402
محدوده صفحات 76-59
کلید واژه بهزیستی  تهران  ارزش‌های والدین  سطح رفاه  رضایت از والد بودن  
چکیده مقدمه: پژوهش حاضر با هدف مقایسۀ ارزش‌های والدینی، رضایت والدینی و بهزیستی در والدین ساکن مناطق مختلف شهر تهران انجام شد.
روش: روش پژوهش توصیفی و از نوع علّی-مقایسه‌ای است. جامعۀ پژوهش حاضر دوگروه از پدران و مادران ساکن شهر تهران بودند که از آن میان تعداد 447 والد (225 مادر و 222 پدر) به روش دردسترس از نقاط مختلف شمال، جنوب، مرکز، شرق و غرب شهر تهران انتخاب شدند و از حیث سطح رفاه ادراک‌شده به سه گروه برخوردار، غیربرخوردار و متوسط دسته‌بندی شدند. ابزارهای سنجش شامل پرسشنامۀ اهداف و ارزش‌ها در بزرگسالان (سوئیزو، 2007) با ضرایب همسانی درونی در دامنه 94/0-60/0، شاخص بهزیستی سازمان بهداشت جهانی (WHO-5) با ضرایب همسانی درونی در محدودۀ 94/0-92/0، مقیاس رضایت والدینی کانزاس (جیمز و همکاران، 1985) با آلفای کرونباخ در دامنه 85/0-82/0 بود.
یافته‌ها: نتایج حاصل از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد سه گروه غیربرخوردار، متوسط و برخوردار در پرورش ارزش‌های سنت و همنوایی، قدرت و پیشرفت، ارتباط با دیگران، سخاوتمندی و خیرخواهی، منحصربه‌فردبودن و دینداری در فرزندانشان و نیز میزان رضایت از نقش والدینی ِخود ‏با یکدیگر تفاوت معنادار داشته، اما در بهزیستی با یکدیگر تفاوت آماری معناداری نداشتند (01/0 > p). نتایج آزمون تعقیبی نشان داد گروه برخوردار به پرورش ارزش ­های همنوایی، پیشرفت، خیرخواهی و منحصربه ­فردبودن اهمیت داده و رضایت والدینی بیش‌تری داشتند و گروه غیربرخوردار به پرورش ارزش دینداری در فرزندانشان اهمیت می­دادند.
نتیجه‌گیری: سطح رفاه ادراک‌شدۀ خانواده‌ها می‌تواند به عنوان یکی از عوامل مؤثر بر اولویت‌دهی به ارزش‌های فرزندپروری و رضایت والدین از والدگری مورد توجه قرار گیرد.

کد مقاله 48107
تعداد بازدید 39

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397