• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان نقش پیش بینی کننده حل مسأله و ادراک رفتار فداکارانه در پیش بینی سخت‌رویی خانوادگی در پرستاران زن متأهل
تعداد صفحات 30
نویسنده مهدی شریفی - حمزه اکبری داغی - عزیزالله کرمی - محدثه قربانی
مشخصات نشریه  زن و مطالعات خانواده - دانشگاه آزاد اسلامي، واحد تبريز - مصوب دانشگاه آزاد سال 17 پیاپی 61
تاریخ انتشار پائیز - 1402
محدوده صفحات 36-7
کلید واژه زنان متأهل  حل مسئله  گرگان (شهرستان)  پرستاران زن  رفتارهای فداکارانه  پرستاران متأهل  ادراک رفتارهای فداکارانه  بیمارستان‌های آموزشی  سخت‌رویی خانوادگی  
چکیده تحقق سلامت خانواده مشروط به سلامت روانی بین اعضای آن و داشتن روابط سالم و سازگار با یکدیگر به ویژه بین زوجین است. بر این اساس هدف پژوهش حاضر پیش ­بینی سخت­ رویی خانوادگی پرستاران زن متأهل بر اساس حل ­مسأله و ادراک رفتار فداکارانه بود.
روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده و جامعه آماری شامل کلیه پرستاران زن متأهل بیمارستان­ های آموزشی شهر گرگان در سال 1400 بوده ­اند که تعداد 160 نفر به روش نمونه ­گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده­ ها از مقیاس سخت‌رویی خانوادگی ماریلین و همکاران (1996)، مقیاس حل مسأله هپنر و پترسون (1982) رفتارهای فداکارانه هارپر و فیگرس (2008) استفاده شد.
نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند­متغیره نشان داد که بین اعتماد به حل­ مسأله، سبک گرایشی، کنترل شخصی و حل­ مسأله با سخت­ رویی خانوادگی رابطه منفی و معنی­ داری وجود دارد. بعلاوه، سخت­ رویی خانوادگی با ادراک رفتارهای فداکارانه رابطه مثبت و معنی­ داری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد ادراک رفتارهای فداکارانه و حل­ مسأله به ترتیب بیشترین توانایی را برای پیش­ بینی سخت­ رویی خانوادگی دارند. بنابراین نظر به نتایج پژوهش امید می­ رود که متخصصین حوزه خانواده جهت افزایش سخت­ رویی خانوادگی به نقش حل­ مسآله و رفتارهای فداکارانه توجه نمایند.

کد مقاله 48097
تعداد بازدید 42

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397