• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان واکاوی پویایی‌های قدرت در خانواده: یک نمونه مطالعه کیفی
تعداد صفحات 17
نویسنده وحید سلطانیان - زهرا یوسفی - فلور خیاطان
مشخصات نشریه  خانواده درمانی کاربردی شماره 4 پیاپی 18
تاریخ انتشار پائیز - 1402
محدوده صفحات 316-300
کلید واژه قدرت  توزیع قدرت  منابع قدرت  ساختار قدرت در خانواده  خانواده  مطالعه کیفی  تحلیل مضمون  متوازن شدن قدرت در خانواده  توازن قدرت  مؤلفه‌های قدرت  دستیابی به قدرت  آسیب‌شناسی قدرت  هدف از قدرت‌یابی  آثار قدرت  
چکیده هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی مولفه­ های قدرت در خانواده است.
روش پژوهش: این مطالعه با روش کیفی و به روش تحلیل مضمون انجام شد. روش نمونه­ گیری هدفمند از نوع متجانس بود به این ترتیب که 12 نفر از زنان و مردان متاهل اعم از راضی و ناراضی از زندگی زناشویی بود که بر اساس ملاک­ های ورود و خروج انتخاب شدند و مورد مصاحبه قرار گرفتند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. داده­ های گردآوری شده به کمک تحلیل مضمون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته­ ها: نتایج شش مقوله اصلی را نشان داد که عبارت بودند از 1) منابع قدرت (قانونی، فردی، زوجی، خانوادگی) 2) توزیع قدرت (براساس توامندی‌های فردی، منابع قدرت بیرونی، جنسیت و سن) 3) راهبردهای دستیابی به قدرت (راهبردهای سازگار و ناسازگار) 4) آسیب شناسی قدرت (نبود سلسله مراتب قدرت، تنظیم قدرت بر اساس منابع بیرونی و عجز یک یا هر دو زوج در تنظیم قدرت) 5) هدف از قدرت یابی (فردیت طلبی، زوجیت طلبی و آرمان جویی خانوادگی) 6) آثار قدرت در خانواده (آثار منفی و آثار مثبت).
نتیجه‌گیری: با توجه به این نتایج می­توان گفت قدرت در خانواده سازه­ای چند بعدی و پویا است که آسیب­ های آن می­ تواند خانواده را به آشفتگی سوق دهد و بالعکس.

کد مقاله 48075
تعداد بازدید 44

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397