• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان همسرآزاری روحی و روانی ناشی از تدوام زوجیت ناخواسته، مصادیق و مبانی ممنوعیت آن از منظر فقه امامیه
تعداد صفحات 13
نویسنده زینب فدایی - فخراله ملایی کندلوس - پرویز ذکائیان
مشخصات نشریه  حقوق پزشکی - محمود عباسی - علمی پژوهشی پیاپی 58
تاریخ انتشار 1402
کلید واژه قرآن  همسرآزاری  قاعده عسر و حرج  آیات قرآن  فقه امامیه  حسن معاشرت  آزار روانی  اصل معاشرت به معروف  لاضرر  قاعده نفی عسر و حرج  سوره نساء  همسرآزاری روانی  سوره طلاق  آیه 19 سوره نساء  زوجیت ناخواسته  آیه 6 سوره طلاق  
چکیده زمینه و هدف: واژه همسرآزاری، برخلاف اینکه در اذهان عموم به عنوان آزار و اذیت شوهر علیه زن به کار می‏رود، به صورت آزار زن علیه شوهر نیز موضوعیت می‌یابد. همسرآزاری روحی و روانی در نتیجه زوجیت ناخواسته، از گونه‌های همسرآزاری است که از سوی هر یک از زوجین، قابل تصور می‌باشد. پژوهش حاضر، با هدف تبیین همسرآزاری روحی و روانی ناشی از تدوام زوجیت ناخواسته و مصادیق و مبانی ممنوعیت آن از منظر فقه امامیه، به بررسی و تحلیل می‌پردازد.
روش: این تحقیق از نوع نظری بوده و روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی است و روش جمع‌آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‌ای است و با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات صورت گرفته است.
ملاحظات اخلاقی: در تحقیق حاضر، اصل امانتداری، صداقت، بی‌طرفی و اصالت اثر رعایت شده است.
یافته‌ها: همسرآزاری روحی و روانی، به عنوان مهم‌ترین پدیده زوجیت ناخواسته، به اشکال مختلفی از سوی هر یک از زن و شوهر واقع می‌گردد.
نتیجه‌گیری: آیاتی از قرآن، از جمله آیه 6 سوره طلاق و 19 سوره نساء به دلالت التزامی، دال بر ممنوعیت همسرآزاری روحی و روانی می‌باشد، از سوی دیگر، آزار روحی و روانی هر یک از زوجین نسبت به دیگری، غالباً با نوعی عسر و حرج و ورود ضرر همراه است که مستند به قواعد نفی عسر و حرج، معاشرت به معروف و لاضرر، ممنوع می‌باشد.

کد مقاله 47977
تعداد بازدید 16

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397