• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه کیفی اعتیاد به ‎ورزش در بین زنان ‎ایرانی
تعداد صفحات 19
نویسنده مصطفی تیموریان - رحیم خسرومنش
مشخصات نشریه  مدیریت ورزشی (حرکت) - دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران - علمی پژوهشی شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 201-183
کلید واژه زن ایرانی  ورزش زنان  فعالیت ورزشی  انگیزش درونی  فعالیت بدنی  مطالعه کیفی  فعالیت‌های ورزشی زنان  انگیزه‌های شخصی  فعالیت بدنی زنان  اعتیاد به ورزش  اعتیاد مثبت  سرخوشی  سرحالی  
چکیده مقدمه: اعتیاد به‌ ورزش پدیدۀ مهمی است که به‌تازگی در بین دختران و زنان ‌ایرانی شیوع پیدا کرده است. از همین ‌رو هدف تحقیق حاضر مطالعۀ کیفی اعتیاد به ‌ورزش در بین زنان ‌ایرانی با توجه ‌به جنبه‌های مدیریتی، زیستی و روانی بود.
روش پژوهش: روش‌ تحقیق نظریه‌پردازی داده‎‌بنیاد، رویکرد نظام‌مند بود. روش ‌نمونه‌گیری از نوع نمونه‌گیری‌ نظری بود. روش تحلیل ‌داده‌ها، «پرسش» و «مقایسه» مستمر بود. پس از انجام 159 مصاحبۀ نیمه‌ساختاریافته در طول یک سال و بررسی متون ‎تخصصی مختلف، اشباع ‌نظری حاصل شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان ‎داد چهار مقولۀ اصلی در رابطه با اعتیاد به ‌ورزش زنانی ایرانی وجود دارد که عبارت‌اند از: 1. سوق‌دهنده‌های ‌اولیه، 2. انگیزه‌های‌ شخصی، 3. فعالیت ‌بدنی و 4. فواید فعالیت بدنی. یافته‌ها نشان ‌داد سه سطح از انگیزه‌های‌ شخصی وجود دارند. سوق‌دهنده‌های‌ اولیه محرک انگیزه‌های ‌اولیه هستند و انگیزه‌های شخصی زنی که به‌طور مستمر فعالیت بدنی دارد و فواید زیستی، روانی و اجتماعی را شخصاً تجربه می‎کند، به مرور زمان تعدیل و درونی‎تر می‌شود و در نهایت به سطح سوم می‌رسد.
نتیجه‌گیری: اگرچه برخی روان‌شناسان نسبت به اعتیاد به ورزش دیدگاهی منفی دارند، با توجه ‌به فواید زیستی، روانی و اجتماعی فعالیت ‌بدنی زنان‌ ایرانی، مدیران ورزشی باید اعتیاد به ‌ورزش را همچون «تعهدات مذهبی» مثبت بپندارند و به‌دنبال شیوع و توسعۀ آن در بین زنان‌ ایرانی باشند.

کد مقاله 47968
تعداد بازدید 42

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397