عنوان | نقش مواد تراریخته در امنیت بهداشتی روابط زوجین از منظر فقه |
تعداد صفحات | 26 |
نویسنده |
|
مشخصات نشریه | مطالعات فقه و حقوق اسلامی (دانشکده علوم انسانی سابق) - دانشگاه سمنان سال 15 پیاپی 31 |
تاریخ انتشار | تابستان - 1402 |
محدوده صفحات | 212-187 |
کلید واژه | روابط زوجین نفقه زوجه تغذیه غذا دیدگاه فقهی تغذیه سالم نفقه مواد غذایی تغذیه زنان بهداشت مواد غذایی تراریخته امنیت بهداشتی بهداشت روابط زوجین |
چکیده |
یکی از موضوعات نوظهور، بحث مواد تراریخته و حکم آنها در فقه است که ارتباط مستقیم با بهداشت روابط زوجین دارد. نفقه یکی از حقوق مسلّم زن بر مرد در صورت تمکین و عدم نشوز زن می باشد. یکی از مصادیق نفقه، بحث تغذیه و غذا است که در آیات و روایات به تغذیه سالم توصیه شده است. مواد تراریخته به عنوان یکی از منابع تهیه مواد غذایی در عصر کنونی با توجه به این که در فقه با دو دیدگاه موافق و مخالف مواجه است و هر دیدگاه، ادله خاصّ خود را دارد رابطه مستقیم با بهداشت روابط زوجین در بحث غذا و تغدیه را داراست. پژوهش حاضر ابتدا به بررسی چیسیتی مواد تراریخته، دیدگاه های فقهی و ادله آنها در این زمینه پرداخته و سپس با برگزیدن دیدگاه مختار، به نقش این مواد در بهداشت روابط زوجین از منظر فقه با روش توصیفی تحلیلی پرداخته است. نتایج به دست آمده عبارتند از این که اولاً، دیدگاه مختار در این زمینه، دیدگاه حلیّت مواد تراریخته است؛ چراکه ادله مخالفان با چالش های جدّی روبروست؛ ثانیاً، با توجه به دیدگاه مختار، استفاده از مواد تراریخته از نظر بهداشتی برای تغذیه و نفقه جایز بوده و اشکالی ندارد. |
کد مقاله | 47956 |
تعداد بازدید | 38 |
|