ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تحلیل جامعه‌شناختی تأثیر احساس امنیت بر سلامت اجتماعی زنان (نمونه‌ای مطالعاتی در شهر خرم آباد)
تعداد صفحات 27
نویسنده نورالدین اله‌دادی
مشخصات نشریه  مطالعات امنيت اجتماعی (مصوب وزارت علوم) سال 14 پیاپی 75
تاریخ انتشار پائیز - 1402
محدوده صفحات 239-213
کلید واژه امنیت اجتماعی  سلامت زنان  سلامت اجتماعی  احساس امنیت  خرم آباد (شهرستان)  تحلیل جامعه‌شناختی  احساس امنیت فکری  سلامت اجتماعی زنان  احساس امنیت هویتی  احساس امنیت سیاسی  احساس امنیت فرهنگی  احساس امنیت اقتصادی  
چکیده زمینه و هدف؛ سلامت اجتماعی از پارامترهای بسیار مهم و اثرگذار در مسیر توسعه هر جامعه­ ای محسوب می­شود. سلامت اجتماعی کیفیت و چگونگی پیوستگی و تعامل فرد در اجتماع را در بر می­گیرد. هرچند سلامت زنان در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی مهم­ترین بنیان سلامت جامعه محسوب می­شود؛ اما در مقایسه با دیگر ابعاد سلامت، سلامت اجتماعی این گروه کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف این پژوهش تحلیل رابطه احساس امنیت با سلامت اجتماعی زنان شهر خرم ­آباد است.
روش ­تحقیق؛ به لحاظ روش ­شناسی، این پژوهش مبتنی بر استراتژی قیاسی، روش کمی، تکنیک پیمایش و ابزار پرسشنامه است. جامعه مورد مطالعه زنان 15 تا 64 سال شهر خرم­ آباد و حجم نمونه 400 نفر است. احساس امنیت اجتماعی در قالب 6 بعد با پرسشنامه محقق ­ساخته و سلامت اجتماعی در 5 بعد با استفاده از مقیاس کییز سنجیده شده است. داده­ های تحقیق بر اساس نمونه‌گیری خوشه­ ای چند مرحله ­ای و پرسشنامه جمع­ آوری شدند.
یافته­ ها و نتیجه­ گیری؛ یافته ­های پژوهش حاکی از آن است که بین احساس امنیت فکری و سلامت اجتماعی 54/0، بین احساس امنیت هویتی و سلامت اجتماعی 57/0، بین احساس امنیت اجتماعی سلامت اجتماعی 65/0، بین احساس امنیت سیاسی و سلامت اجتماعی 34/0، بین احساس امنیت فرهنگی و سلامت اجتماعی 53/0 و بین احساس امنیت اقتصادی با سلامت اجتماعی زنان شهر خرم ­آباد 46/0 رابطه معنی ­داری وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون چند متغیره نشان می­دهد که احساس امنیت به میزان 43/0 بر سلامت اجتماعی اثر می­گذارد؛ یعنی43 درصد از متغیر سلامت اجتماعی به‌عنوان متغیر وابسته به واسطه احساس امنیت قابل تبیین و پیش ­بینی است.

کد مقاله 47905
تعداد بازدید 64

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397