• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان گسترش فضاهای آیینی در مجتمع‌های مسکونی با رویکرد افزایش توانمندی اجتماعی بانوان
تعداد صفحات 25
نویسنده لیلا کاظمی اسفنجانی - حمیدرضا عظمتی - محمد باقری - بهرام صالح صدق پور - مهناز محمودی زرندی
مشخصات نشریه  مطالعات هنر اسلامی - موسسه مطالعات هنر اسلامی پیاپی 50
تاریخ انتشار تابستان - 1402
محدوده صفحات 601-577
کلید واژه توانمندسازی زنان  مؤلفه‌های اجتماعی  توانمندی اجتماعی  مؤلفه‌های فرهنگ  مجتمع‌های مسکونی  فضاهای مسکونی  توانمندسازی اجتماعی  کیفیت محیطی  مؤلفه‌های کالبدی  مؤلفه‌های ادراکی  مؤلفه‌های عملکردی  مؤلفه‌های بصری  عرصه‌های جمعی  مؤلفه زیباشناختی  
چکیده در این پژوهش ابتدا با استفاده از روش تحلیل محتوای متون، سوابق موضوع جنسیت و توسعۀ پایدار بررسی و با تأکید بر محیط‌های مسکونی بانوان، راهبردهای متنوع مشارکت و حضور فعال زنان و توانمندسازی آنان شناسایی شد. سپس مؤلفه‌های طراحی مؤثر در ارتقا مطلوبیت فضایی عرصه‌های جمعی در مجتمع‌های مسکونی با تأکید بر توانمندسازی اجتماعی بانوان با مراجعه به متخصصین اولویت‌بندی شد. در بررسی میدانی، جامعه متخصصین معماری و شهرسازی در حوزه مسکن و منظر، به روش نمونه‌گیری شبکه‌ای گلوله برفی و حجم نمونه از طریق اشباع نظری در عوامل استخراج شده مشارکت کردند. پس از مصاحبۀ باز پاسخ متخصصین از تکنیک کدگذاری باز و محوری استفاده شد و به روش پیمایش اکتشافی دلفی (توسط 20 نفر از اعضای هیئت‌علمی معماری و شهرسازی دانشگاه‌ها) نتایج به‌دست‌آمده، از طریق جدول هدف محتوی به پرسش‌نامه تبدیل شد و طی 2 مرحله، پرسش‌نامه‌ها تکمیل شد. با تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده براساس تحلیل عامل Q، نتایج استخراج شدند. نتایج بیانگر آن است که از میان همه ابعاد مورد بررسی، چهار بعد: زیبایی‌شناختی- بصری، کالبدی - عملکردی، اجتماعی - فرهنگی و ادراکی و روان‌شناختی محیط، در افزایش مطلوبیت فضایی عرصه‌های جمعی مسکونی مبتنی‌بر توانمندسازی اجتماعی بانوان تأثیرگذار شناسایی شدند. طراحی مطلوب عرصه‌های جمعی باتوجه‌به اولویت‌های فوق و مبتنی‌بر نگرش‌ها، ادراکات و نیازهای بانوان و رفع موانع حضور و مشارکت اجتماعی آنان براساس شاخص‌های: حضورپذیری فضا، اجتماع‌پذیری منعطف، قلمرو امن، سرمایه اجتماعی همسایگی امکان‌پذیر است.
اهداف پژوهش:
شناسایی و اولویت‌بندی مؤلفه‌های زیباشناختی - بصری و کالبدی - عملکردی مؤثر در ارتقای مطلوبیت فضایی عرصه‌های جمعی مجتمع‌های مسکونی با رویکرد توانمندسازی اجتماعی بانوان.
شناسایی و اولویت‌بندی مؤلفه‌های اجتماعی - فرهنگی و ادراکی مؤثر در ارتقای مطلوبیت فضایی عرصه‌های جمعی مجتمع‌های مسکونی با رویکرد توانمندسازی اجتماعی بانوان.
سؤالات پژوهش:
مهم‌ترین مؤلفه‌های زیباشناختی - بصری و کالبدی - عملکردی مؤثر در ارتقای مطلوبیت فضایی عرصه‌های جمعی مجتمع‌های مسکونی با رویکرد توانمندسازی اجتماعی بانوان کدام‌اند؟
مهم‌ترین مؤلفه‌های اجتماعی - فرهنگی و ادراکی مؤثر در ارتقای مطلوبیت فضایی عرصه‌های جمعی مجتمع‌های مسکونی با رویکرد توانمندسازی اجتماعی بانوان کدام‌اند؟

کد مقاله 47852
تعداد بازدید 35

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397