• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر آموزش خودباوری مبتنی بر تئوری انتخاب بر کمال‌گرایی و خودکارآمدی دختران بازمانده از ازدواج
تعداد صفحات 14
نویسنده مهدی شمالی احمدآبادی - عاطفه برخورداری احمدآبادی
مشخصات نشریه  روانشناسی تحلیلی شناختی (مصوب دانشگاه آزاد) سال 14 پیاپی 52
تاریخ انتشار بهار - 1402
محدوده صفحات 90-77
کلید واژه افزایش سن ازدواج  خودباوری  کمال گرایی  خودکارآمدی  نظریه انتخاب  خودکارآمدی دختران   اردکان (شهرستان)  دختران بازمانده از ازدواج  یزد (استان)  آموزش خودباوری  
چکیده هدف: افزایش سن ازدواج در میان برخی از دختران به یکی از دغدغه‌های مهم اجتماعی در دهه‌های اخیر تبدیل شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش خودباوری مبتنی بر تئوری انتخاب بر کمال‌گرایی و خودکارآمدی دختران بازمانده از ازدواج انجام شد.
روش: پژوهش حاضر یـک مطالعه نیمه‌‌آزمایشی، پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه گواه بود. جامعه ‌آماری متشکل از تمامی دختران بازمانده از ازدواج در سال 1399 در شهر اردکان یزد بود. 30 شرکت‌کننده به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند (15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه گواه). شرکت‌کنندگان به پرسشنامه کمال‌گرایی (هیل و همکاران، 2004) و مقیاس خودکارآمدی شرر و‎ ‎آدامز (1983) در مراحل آزمایش پاسخ دادند. گروه آزمایش، مداخله آموزش خودباوری مبتنی بر تئوری انتخاب را در 8 جلسه یک‌و‌نیم ساعته و هر هفته دو جلسه دریافت نمودند، در صورتیکه گروه گواه هیچگونه مداخله‌ای طی مدت زمان انجام پژوهش دریافت نکرد. داده‌های پژوهش با روش تحلیل کوواریانس و در سطح 05/0 تحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات کمال‌گرایی در گروه آزمایش نسبت به گروه گواه، در مرحله پس‌آزمون با کاهش معنادار (001/0 > p) و میانگین نمرات خودکارآمدی با افزایش معناداری همراه بوده است (001/0 > p).
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج پژوهش، آموزش خودباوری مبتنی بر تئوری انتخاب می‌تواند به عنوان یک روش مداخله‌ای موثر در کاهش مشکلات روانشناختی دختران بازمانده از ازدواج مورد توجه قرار گیرد.

کد مقاله 47631
تعداد بازدید 42

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397